null Beeld

Libelle Soundbites van Peter en Viggo

Vrouwen houden óók van voetbal, menen Peter Heerschop en Viggo Waas. Zij zelf zijn er in elk geval héél gek op. Een voetbal-ABC, dat is voor hen dan ook appeltje-eitje.
En óf ze er zin in hebben. Peter Heerschop (53) en Viggo Waas (52) stappen op 10 juni op het vliegtuig naar Rio. Daar zullen ze voor Radio 538 verslag doen van de prestaties van Oranje tijdens het WK, zoals ze dat al een paar keer eerder deden bij grote sportevenementen. “Eigenlijk is het een soort ultieme jongensdroom dat we voor dit soort projecten worden gevraagd”, zegt Peter. “Ik denk nooit alleen maar: oh, leuk als ze bellen. Elke keer weer ben ik euforisch. Wat een onwaarschijnlijke mazzel heb ik. Ik mag erbij zijn, met m'n neus erbovenop.”

En om meteen maar een misverstand uit de weg te ruimen: het is helemaal niet zo dat vrouwen niet van voetbal houden, zegt Peter. Hij heeft er zelfs cijfertjes bij: “Naar het EK en WK kijken 52% mannen, en 48% vrouwen. Dat is bijna gelijk.

Viggo: “Ik ga echt niet eten als Nederland verliest, dan heb ik weinig trek. Vrouwen eten er geen hap minder om”

Peter: "Vrouwen kunnen goed relativeren. Te goed eigenlijk"

Viggo: “Vrijen en voetbal hebben níks met elkaar te maken, Peter.”

Peter: “Vrijen en voetbal is één en dezelfde ervaring. Ik ben zwaar teleurgesteld in je”

Je leest het hele interview in de Libelle van deze week! Welke uitspraak vind jij het leukst?

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden