null Beeld

LIBELLE WEGGEEFACTIE! LEKKER LEZEN voor een fijner leven

De zomervakantie is een combinatie van luieren, lezen en me-time met wat verdieping op z’n tijd. Daarom geven we 150 zelfhulpboeken weg. Stuk voor stuk pareltjes vol troost, kennis, inspiratie en (zelf)inzicht.

Margriet de Groot
null Beeld
 1. Lijf leren voelen Medicijnen verhelpen een klacht maar vaak niet de onderliggende oorzaak. De holistisch huisarts Galavazi heeft een bredere kijk op genezing. Door beter naar ons lijf te leren luisteren en oude denkpatronen los te laten, kunnen we lichamelijk en geestelijk fitter worden. Van klacht naar kans, Juriaan Galavazi € 12,99 (Kosmos)
 2. 3x 5 minuutjes De meeste goede voornemens sneuvelen door tijdgebrek en motivatie. De Britse huisarts Chatterjee zag dat ook in zijn praktijk en bedacht een supersimpele oplossing voor thuis: leuke en zeer haalbare oefeningen voor hart, lichaam en geest die slechts 3x 5 minuutjes per dag kosten. Gewoon doen! Voel je beter in 5,
  dr. Rangan Chatterjee € 22,99 (Luitingh Sijthoff)
 3. Zo lukt het Arie Boomsma is echt niet met zo’n strak lijf geboren. Hij moest er veel voor doen en weet als geen ander hoe je een gezonde levensstijl volhoudt en niet terugvalt in oude patronen. Plezier staat daarbij voorop, gelukkig. Dit boek barst van de goede vibes. Volhard, Arie Boomsma € 14,99 (Prometheus)
null Beeld
 1. Op de goede weg Waarom zouden vrouwen maar moeten leren leven met overgangsklachten? Als de hormonen uit balans zijn, kun je serieus last krijgen van depressies, vermoeidheid en ongewenste gewichtstoename. Tegenwoordig is daar gelukkig van alles aan te doen. De kracht van hormonen, Susanne Esche-Belke en Suzann Kirschner-Brouns € 21,99 (Lev.)
 2. Zo werkt het Een lekker nuchter boek vol praktische tips. Handig dat nu eens helder en deskundig wordt verteld hoe een vrouwen-lichaam werkt en wat er hormonaal gezien gebeurt. Zo leren we meteen wat we zelf kunnen doen en welke hulp we kunnen inschakelen. Ook leuke meisjes worden 50, Maaike de Vries en Manon Kerkhof € 21,99 (Kosmos)
 3. Bevrijdend lachen De werkloze actrice M. zit vol in de overgang en schrijft er zo schaamteloos eerlijk over dat we er alleen maar smakelijk om kunnen lachen. Dit hilarische dagboek benoemt alle gekke situaties van ouder worden. Wen er maar aan, Maike Meijer € 17,99 (Uitgeverij Meijer)
null Beeld
 1. Grip op je gewicht Sporten, gezond eten, geen alcohol en toch blijft de weegschaal rond hetzelfde gewicht hangen. Hormoonexpert Vivian Reijs helpt vrouwen met haar VIV-methode. Ontdek hoe hormonen (tegen)werken krijg weer grip op de kilo’s. Met veel informatie en lekkere recepten. Help, ik val niet af, Vivian Reijs € 25,99 (Kosmos)
 2. Meer balans In vier weken een fitter gevoel, een sterkere weerstand en lekker in je vel. Huisarts Tamara de Weijer geeft er praktische, wetenschappelijk onderbouwde tips voor. Met recepten en motiverende ervaringsverhalen. Alles voor meer balans en een gezonder lichaam. Het Leefstijlboek, Tamara de Weijer € 24,99 (Kosmos)
 3. Stop tellen Dieetmoe? Stop met calorieën tellen en diëten. Dit anti-dieetboek leert ons positiever te zijn over ons lichaam waardoor we weer in contact komen met natuurlijke signalen als honger, verzadiging en voldoening. Dat voorkomt emotie-eten en zorgt dat we ons beter voelen over onszelf. Intuïtief eten, Sharon Numan en Henrike Weerstand € 20,99 (Kosmos)
 4. Concreet plan Periodiek vasten is het nieuwe diëten. Dit flexibele vierwekenplan geeft een plan van aanpak om het lichaam te resetten, de stofwisseling te verbeteren, cellen te vernieuwen en hormonen in balans te brengen, gecombineerd met zeventig gezonde en lekkere recepten vol energie. Intuïtief vasten, Will Cole € 20,- (Prometheus)
null Beeld
 1. Investeer in jezelf
  De hoogleraar van de ommetjes en de peptalks op tv is nu uithangbord van zijn eigen boodschap: bewegen houdt de mens vitaal. Bewegen en een gezond voedingspatroon hebben grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem. Hoe vaak we moeten bewegen en om welke voedingstoffen het gaat, legt Scherder helder uit. Hart voor je brein, Erik Scherder € 22,99 (Atheneum)
 2. Juist voor beginners Een marathon loop je niet zomaar, daar moet je voor oefenen. Zo is het met elk nieuw doel. Knip het in kleine stukjes, dan is het te doen en blijf je gemotiveerd. Boomsma geeft tips en inzichten die helpen beter te slapen, gezonder te eten en meer tijd te vinden voor beweging. FIT, Arie Boomsma € 15,- (Prometheus)
 3. Vroeger opstaan Bewezen: elke ochtend een halfuurtje eerder opstaan zorgt niet alleen voor meer tijd, het maakt ook fitter, gelukkiger en vrolijker. Vroeger opstaan, het raam opengooien en lekker gaan sporten, geeft energie voor tien. Probeer het een weekje uit en oordeel zelf. Dear Good Morning, Lienke de Jong € 20,99 (Lev.)
null Beeld
 1. Onderhoud Net als de auto en alle apparaten in huis heeft een relatie continu onderhoud nodig. Zo blijven we veel relationele problemen voor. Ga vooral met elkaar in gesprek, en dan over onderwerpen die ertoe doen. In dit boek staan tips, praktijkvoorbeelden en gesprekstechnieken. De Relatie-apk, drs. Nynke Nijman € 20,99 (Lev.)
 2. Langer samen Kunnen we ingesleten patronen veranderen? En hoe houd je een relatie goed tijdens een nieuwe fase? Essentiele vragen voor stellen die al lang samen zijn en dat willen blijven. Een mooi streven, want wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een lange, stabiele liefde maakt dat we gezonder, gelukkiger en langer leven. Het geheim van lange liefde, Werner Bartens € 22,99 (Balans)
 3. Zevenstappen-plan In het begin is elke relatie fantastisch. De kunst is het meer dan leuk te houden. In dit boek leren we hoe we onze relatie verstevigen in zeven simpele stappen, welke liefdestaal onze partner en wij spreken, hoe we frustraties overwinnen, hoe we onze aantrekkingskracht versterken en hoe we écht luisteren naar de ander. Oneindige liefde, Emanuela Deyanova € 21,99 (Volt)
null Beeld
 1. Kies voor jezelf Zangeres Adele is lyrisch over dit boek dat vrouwen oproept om voor zichzelf te kiezen en daarmee meer geluk te voelen: laat alle verwachtingen los en ontdek wie je echt wil zijn. Intieme anekdotes uit het privéleven van de schrijfster worden afgewisseld met bruikbare tips. Ongetemd leven, Glennon Doyle € 20,- (Kosmos)
 2. Beter zelfinzicht Wie het DNA van zijn brein ontcijfert, verbetert zijn leven, werk, relaties en gezondheid. Twee Britse artsen ontwikkelden een test die binnen een halfuur inzicht geeft in fundamentele karaktereigenschappen. Handig, want zo krijg je meer inzicht in en controle over je eigen leven. De Cambridge Code, Dr Emma Loveridge en Dr Curly Moloney € 20,99 (Het Spectrum)
 3. Altijd keuze Iedereen kent verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. In het leven gaat het erom wat je ermee doet. Er is altijd een keuze: opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.
  Therapeut en Holocaust-overlever dr. Edith Eger leert ons om de slechtste momenten te zien als onze beste
  leermeester. Het geschenk, Edith Eger € 18,99 (Lev.)
 4. Wie ben ik? Geluksprofessor Van Hees ontwikkelde een korte test om te ontdekken welke gebieden in het leven aandacht moeten krijgen om zo gelukkig mogelijk te worden. Misschien past hardlopen totaal niet bij jou, en yoga juist wel. Ieder type krijgt honderden tips. De Cambridge happiness-profiler, Patrick van Hees € 12,50 (Boekerij)
 5. Meer licht Wie het gevoel heeft dat het leven alleen maar tegenwerkt, altijd anderen op de eerste plaats zet en bij wie angsten het behalen van dromen en doelen blokkeren, moet meer licht binnenlaten in zijn leven. Dit boek herinnert aan van alles dat we allang zijn en leert om dit in te zetten om het leven lichter te maken. Licht leven, Nanne van der Leer € 20,99 (Lev.)
null Beeld
 1. Minder is meer Opruimen en consu-minderen levert meer op dan minder spullen en meer geld, volgens de auteurs van Minimalisme. Het geeft meer tijd, meer groei en tevredenheid én we maken ruimte om belangrijke relaties in het leven te herstellen. In de zoektocht naar geluk is minder juist meer. Minimalisme, Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus € 16,99 (Luitingh Sijthoff)
 2. Meteen uitproberen Wie graag minder afval wil produceren, kan het prima simpel houden. De zusjes Jessie en Nicky laten zien hoe we met ingrediënten die we vaak al in huis hebben crème, schoonmaakmiddel en geurstokjes kunnen maken. Doe het zero, Jesse en Nicky Kroon € 22,99 (Lev.)
 3. Ontschoffelen Een duurzame tuin wordt niet blij van spitten en schoffelen. Beter is het om op te hogen of te mulchen. Deze en andere tips en instructies staan naast heldere illustraties en inspirerende foto’s. Handig als je duurzaam wil tuinieren, of dat nu op het balkon of in de moestuin is. Duurzaam tuinieren, Anne Wieggers € 17,50 (Volt)
null Beeld
 1. Fantasieën Wat zijn de erotische fantasieën van nu? Dit bevrijdende boek biedt verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen. Verrassend om te ontdekken hoe erotische fantasieën je (seks)leven kunnen verrijken. Yes, please! Lucas de Man & Marielle de Goede € 20,99 (Lev.)
 2. De schaamte voorbij Nog veel te veel vrouwen en mannen weten nauwelijks iets over de vulva en aanverwante vrouwelijke zaken. Kwestie van valse schaamte? In dit luchtig geschreven en fraai vormgegeven boek staat het vrouwelijk lichaam in al haar glorie centraal. Van vulva tot vagina, Mariah Mansvelt Beck € 24,99 (Pluim)
 3. Absolute eyeopener Alles wat mannen en vrouwen willen (en moeten) weten over het vrouwelijk orgasme wordt in dit boek helder uitgelegd. Wedden dat de meeste feitjes en weetjes absolute eyeopeners zijn? Tip: lees dit boek lekker samen. Kom je ook? Lotte Lust € 15,- (Kosmos)
null Beeld
 1. De papa-methode Wat meer lol en avontuur in de opvoeding mag best. Vaders Paul en Wim staan er in ieder geval relaxed in. Een vrolijk opvoedboek waarin af en toe wordt opgetreden maar vooral wordt losgelaten. Daar schijnen kinderen en hun ouders een stuk gelukkiger van te worden. Rust, regelmaat en fikkie stoken, Paul de Bont € 17,99 (Kosmos)
 2. Meer begrip Pubers lastig? Valt wel mee, zolang je maar hun gebruiksaanwijzing begrijpt. Met een beetje meer geduld en begrip gedijen pubers beter. Neuropsycholoog Jolles geeft handvatten om ons kind beter te begrijpen en legt uit hoe we ervoor zorgen dat ons kind zich kan ontplooien. Leer je kind kennen, Jelle Jolles € 24,99 (Pluim)
 3. Liefdevol Hoe zorgen we dat een kind opgroeit tot een gelukkige volwassene? Dit wijze, verstandige en verfrissende boek geeft inzicht in wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips, maar helder en liefdevol advies over de essentie van het ouderschap. Bemoedigend en verhelderend. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen, Philippa Perry € 22,99 (Balans)
 4. Meer vertrouwen De nieuwe hit op opvoedgebied uit de VS haalt inzichten over opvoeden bij oude culturen als de Maya, de Inuit en de Hadza. Hun kennis en ervaringen zijn nu nog steeds toe te passen. De ouder-kindband is bij hen meer gebaseerd op samenwerking en vertrouwen dan op controle en angst. Jagen, verzamelen, opvoeden, Michaeleen Doucleff € 20,99 (Lev.)
null Beeld
 1. Bevrijdend handboek Per dag nemen we duizenden (!) grote en kleine beslissingen. Niet gek dus dat ons hoofd en humeur soms op ontploffen staan. Expert Caulfield toont dat veel dagelijkse dingen die volgens ons gezonder, veiliger of gewoon beter zijn, dat simpelweg níet zijn. Een bevrijdend handboek voor een minder gestrest leven. Relax, verdomme!, Timothy Caulfield € 20,- (Luitingh Sijthoff)
 2. Luchthartiger leven Nachtenlang wakker liggen omdat je de hele tijd ligt te piekeren. Jan Heemskerk weet er alles van en wilde er dolgraag vanaf. In zijn geestige zoektocht naar een luchthartiger leven probeert hij van alles uit, van slaaptherapie tot een cursus voor mensen die dingen uitstellen. Hij onderzoekt ook de omstandigheden die het getob voeden, zoals financiële onrust of de coronacrisis. Stoppen met tobben, Jan Heemskerk € 17,99 (Het Spectrum)
 3. Creatief opladen Stap even uit de hectiek van alledag en laad de batterij weer op met dit prachtig vormgegeven, positieve invulboek dat ruimte biedt aan reflectie en zelfinzicht. Openhartige vragen en opdrachten stimuleren om na te denken over zaken die spanning opwekken, en wat we kunnen doen om die om te zetten naar ontspanning. Ondanks de Engelse titel is het boek in het Nederlands. Create your own calm, Meera Lee Patel € 14,99 (Spectrum)

WINNEN Libelle verloot in totaal 150 exemplaren onder lezeressen. Wil je een van deze boeken winnen? Vul hieronder het winformulier in en geef in het opmerkingenveld aan op welk boek je kans wil maken.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden