null Beeld

Lief: dít zijn de leukste momenten van de afgelopen Koningsdagen

Op 27 april is het weer zo ver: voor de 7e keer vieren we Koningsdag. Dit jaar moeten we het helaas vieren op een andere manier dan die we zijn gewend. Niet struinen over de rommelmarkten en ook geen festivals. Gelukkig kun je het binnenshuis ook leuk maken en hebben we een hoop mooie herinneringen. Tijd om terug te blikken op de mooiste, leukste en grappigste momenten van de afgelopen Koningsdagen. 

Online redactie Libelle

Amalia wordt onderbroken

Vorig jaar gaf kroonprinses Amalia tijdens Koningsdag voor het eerst een interview. Een uniek moment. Amalia kreeg de vraag hoe Koningsdag beviel. "Nou, het is altijd een enorm feest en ik ben enorm blij dat ik mee mag doen. Elk jaar zie ik er weer enorm naar uit." Als ze daarna de vraag krijgt of ze zichzelf kan voorbereiden op zo'n dag antwoordt de kroonprinses: "Eigenlijk heel weinig..", maar voordat ze haar zin kan afmaken, wordt ze onderbroken door Máxima. "Dat is helemaal niet waar, ze heeft onderzoek gedaan, ze heeft spiekbriefjes gemaakt, want ze wilde winnen. Deze familie is zeer competitief. Ze wist alles", roept een enthousiaste Máxima. Een hilarisch moment tussen moeder en dochter.

De eerste Koningsdag

Een memorabel moment dat je jezelf vast nog goed herinnert: de allereerste Koningsdag in 2014. Dit jaar ging de familie nog op pad op de manier die Beatrix in 1981 introduceerde. Ze bezochten eerst De Rijp en daarna Amstelveen. In de eerste instantie zouden de prinsjes niet mee gaan, een grote teleurstelling voor de fans van het Koningshuis. Het was voor de feestvierders dus een grote verassing dat de prinsessen in Amstelveen toch aanwezig waren.

Dansende Ariane

Nog een ontzettend zoet moment vorig jaar op Koningsdag: prinses Ariane dansend op het podium op het nummer Dancing queen. Waar Amalia en Alexia zich inhielden, swingde Ariane de pan uit. Vooral in Duitsland waren ze lyrisch over dit schattige moment. Niet alleen haar dansmoves, maar ook haar mooie, blauwe jurk viel in de smaak bij onze oosterburen. Wij zijn benieuwd wat onze prinsessen dit jaar dragen.

Bal in gezicht

Oeps, tijdens een spel sloeg prinses Amalia per ongeluk een volleybal in het gezicht van haar zusje Alexia. Gelukkig kan Alexia wel tegen een stootje en de 2 prinsessen konden erom lachen. Dit kleine momentje vond plaats op Koningsdag 2018 in Groningen en werd toevallig vastgelegd door RTL Nieuws.

Koningsdag in Zwolle

In 2016 vond Koningsdag plaats in Zwolle. Terwijl Máxima en Willem-Alexander worden geïnterviewd over de feestelijke dag komen de prinsjes ook nog even aan het woord. Ze zijn enorm onder de indruk van 'alles'. De parade tijdens hun bezoek aan Zwolle vonden ze ook fantastisch. Daarna vertelt de jonge Amalia dat ze blij is dat het zonnetje lekker schijnt. Op de vraag wat zij het leukste vindt, antwoordt de prinses wijs: "Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien."

Trein en Guus Meeuwis

Koningsdag 2017 in Tilburg was ook een bijzondere dag. De koninklijke familie arriveerde namelijk per trein op het station. Op het einde van dag sloot de Tilburgse Guus Meeuwis de middag af met het populaire nummer Brabant. De koninklijke familie was zichtbaar aan het genieten. Als je goed kijkt zien we de koning, koningin en de prinsessen zelfs uit volle borst meezingen.

Máxima’s meest verrassende Koningsdagconcert-outfits door de jaren heen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: YouTube. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden