null Beeld

Liefde in tijden van corona: “Hopelijk zie ik haar aan het eind van 2020”

Het coronavirus dwingt de liefde om andere vormen aan te nemen. Maar hoe doe je dat? Ditmaal vertelt Kevin over zijn langeafstandsrelatie.

Eva Breda

Kevin (27): “Ik dacht altijd dat een langeafstandsrelatie niets voor mij was en was nooit zo serieus in de liefde. Maar sinds ik Amelie heb ontmoet, is dat anders. Zij woont in Australië en ik leefde er zo naartoe om in juni eindelijk weer samen te zijn. De tickets waren al geboekt, we zouden een trip door Europa maken. Maar nu het coronavirus uitgebroken is, moeten we onze langeafstandsliefde nóg langer volhouden. Dat is best lastig.

Ik ontmoette haar in oktober op een feest in Amsterdam, zij was hier op vakantie. We zagen elkaar slechts 2 weken in het echt toen zij terug moest naar Australië. Ik leerde een nieuwe kant van mezelf kennen. Onze band was direct zo sterk dat ik er heel serieus in stond. Wij gaan elkaar zeker nog zien, wist ik.

Maanden leefden we toe naar juni. Zij zou naar Europa vliegen en samen zouden we een rondreis maken. Nu zit Australië helemaal op slot, niemand komt er meer in en niemand gaat er meer uit. Het is jammer dat onze trip in het water gevallen is, maar het is vooral jammer dat ik haar niet kan zien. We hopen dat we elkaar aan het einde van 2020 weer in het echt kunnen zien. En dat duurt nog wel een tijdje.

Toch weet ik zeker dat we dat gaan volhouden. Het coronavirus heeft de band die wij hebben niet veranderd, het heeft alleen de tijd zonder elkaar gerekt. Daarbij zijn we inmiddels best goed geworden in het langeafstandsdaten. Ik begin eraan te wennen. Die paar maanden kunnen daar ook nog wel bij. Die band die wij hebben die is er en die blijft er.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Eva Breda

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden