null Beeld

Liefde in tijden van corona: “Met konijnenoren op gingen we naar mijn ouders”

Het coronavirus dwingt de liefde om andere vormen aan te nemen. Maar hoe doe je dat? In deze rubriek vertelt een lezeres haar verhaal over liefde in coronatijd.

Eva Breda

Atty (56): “Mijn ouders zijn op leeftijd – ze zijn rond de 90 – en leven met de dag. Daarom kom ik graag regelmatig bij ze. Datzelfde geldt voor mijn 3 zussen. Maar dat is met het coronavirus niet meer zo makkelijk.

Mijn ouders komen niet meer buiten vanwege hun leeftijd en mijn moeders gezondheid. Overdag kijken ze naar foto's van vroeger. Op die herinneringen teren ze deze dagen heel erg.

Wel hebben we, ook in deze tijd, gelukkig veel contact. Mijn vader e-mailt met zijn dochters en mijn moeder is - heel stoer - aan het appen geslagen. Ook bellen we veel. Maar ondanks dat missen we elkaar wel. Dat we elkaar zelfs met Pasen niet konden zien was dan ook vervelend. We hechten als familie veel waarde aan deze feestdag.

Als verrassing besloot ik samen met mijn zussen een 'raamsessie' te initiëren. We deden konijnenoren op ons hoofd - mijn ouders houden wel van een grapje - en gingen met een banketstaaf en een thermoskan koffie als verrassing naar ze toe op Eerste Paasdag. 1,5 uur hebben we samen doorgebracht. Zij binnen, hangend uit het raam, en wij buiten op klapstoeltjes.

Mijn ouders waren enorm verrast. Het was bijzonder om elkaar toch te kunnen zien en in het echt te kunnen spreken. Ik vond het fijn, maar eenmaal terug in de auto kreeg ik het te kwaad. Zo graag wil ik elkaar kunnen bezoeken zoals we gewend zijn. Maar ik en mijn zussen hebben in ieder geval weer een mooie herinnering gecreëerd. Voor onszelf, maar vooral voor mijn ouders."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Eva Breda. Beeld: privébezit, gemaakt door nicht Juliette

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden