null Beeld

Liefde in tijden van corona: “Mijn man kijkt vast apetrots naar me vanuit de hemel”

Het coronavirus dwingt de liefde om andere vormen aan te nemen. Maar hoe doe je dat? Ditmaal in deze rubriek Joke Meijers, beter bekend als Orgel Joke, over hoe ze met haar orgelmuziek een lach op het gezicht van duizenden volgers tovert.

Anne-Flore Muller

Joke: "Het is gewoon bizar, ik kan het niet geloven. Ik begreep dat ik nu al op 33 duizend volgers zit. Onwerkelijk, hoor. Mijn man is in januari overleden en ik had sinds hij ziek was geworden mijn keyboard niet meer aangeraakt. Ik had niet zoveel zin meer om te spelen, maar toen het coronavirus uitbrak en we allemaal binnen moesten blijven, opperde mijn zoon dat ik mijn muziek weer moest oppakken. Hij stelde voor om het te filmen en op Instagram te zetten. Maar dat het zo'n succes zou worden hadden we allemaal niet verwacht.

De eerste periode was het kiezen van een nummer niet zo moeilijk, dan speelde ik gewoon muziek die ik al kende. Maar nu is mijn bladmuziek op en moet ik nieuwe nummers instuderen. Soms zitten er zelfs nieuwe akkoorden bij die ik nog niet ken en dan moet ik daar echt op oefenen. Ik ben ondertussen 70 en mijn vingers worden toch wat stram, dus soms is het best pittig.

Maar ik vind het heerlijk om te doen in deze gekke tijd waarin ik de hele tijd binnen moet zitten, want het voorkomt dat ik verdrietig word. Muziek maakt altijd vrolijk. Het zorgt ervoor dat ik even nergens anders aan denk en ik vind het een mooie gedachte dat ik er zoveel mensen blij mee maak. Ik krijg echt ontzettend veel hartverwarmende reacties, dat doet me goed.

Mijn man vond het altijd prachtig als ik muziek maakte, dus als hij dit ziet van boven zit-ie te lachen op een wolk. Hij is hartstikke trots, dat weet ik zeker. Als ik een liedje speel van Corry Konings vind ik dat wel lastig, want mijn man hield erg van haar muziek. Dan zie ik hem weer even voor me, hoe hij daar stond te swingen. Dan moet ik wel even een knop omzetten om vrolijk te kijken als ik speel. Maar het is een heel mooie manier om veel aan hem te blijven denken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden