null Beeld

Liefde in tijden van corona: “We verrasten een minderjarige, gevluchte jongen”

Het coronavirus dwingt de liefde om andere vormen aan te nemen. Maar hoe doe je dat? In deze rubriek vertelt een lezeres haar verhaal over liefde in coronatijd.

Ismay Gijsen

Linda (38): “Ik word gelukkig als ik een ander kan helpen. Momenteel is het ramadan en normaal gesproken is dat een gezellige periode. Zelf ben ik niet gelovig maar mijn vriend wel. Vorig jaar vierden we de iftar met veel mensen en lekker eten. Momenteel gaat dat niet waardoor veel mensen alleen zijn. Ik werk zelf als jeugdhulp en van een collega hoorde ik over een minderjarige, gevluchte jongen uit Syrië die in zijn eentje de ramadan volbrengt.

De ramadan is een periode van samenzijn, maar hij is hier zonder familie. Ik vertelde dit tegen mijn buurman die zelf ook uit Syrië komt en zo kwamen we op het idee om deze gevluchte jongen te verassen. De ramadan is een periode van delen, dus we maakten samen traditionele Syrische gerechten voor hem. De eerste keer dat ik langs ging, was hij er niet maar van zijn begeleider hoorde ik dat hij onwijs blij was. Ik had er een kaartje bij gedaan en hij heeft tien minuten met dat kaartje in zijn hand gestaan met een grote glimlach op zijn gezicht.

3 dagen later bleek hij jarig te zijn. Op zijn vijftiende verjaardag, heb ik een taart en cadeautjes langs gebracht bij hem namens mij en mijn buurman. Mijn collega vertelde dat ze hem in tijden niet zo blij heeft gezien. Daarna heb ik ook eten gebracht bij een andere man die vanwege het coronavirus vastzit in Nederland. Ook hij doet in zijn eentje mee aan de ramadan. Ik hoef geen schouderklopje voor wat ik doe. Ik vind het alleen maar leuk om mensen te helpen en misschien inspireer ik mensen wel om iets goeds te doen voor een ander in deze gekke tijd.”

null Beeld

Wil jij ook iets voor een ander doen? Maak dan een #bakvanmijnhart:

De mooiste verhalen lees je in Libelle:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: privéfoto.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden