null Beeld

Liefdesleven – driehoeksverhouding

redactie

Ik heb er totaal geen problemen mee. Echt, ik gun ze die tijd samen. Het is een traditie en ik merk aan alles dat mijn vriend ervan geniet.

Ook ik ga er graag op uit met vriendinnen. Ik vind het heel gezond dat je in een relatie dingen samen doet, maar ook zo nu en dan alleen met je vrienden bent. Daar moet je een goede balans in vinden. Jammer genoeg is die balans bij ons de laatste jaren ver te zoeken.

Terwijl alle vrienden van mijn vriend een eigen leven opbouwden, huizen kochten, trouwden en kinderen kregen, bleef er één achter op schema. Bij hem wil het maar niet lukken in de liefde. Hij woont nog bij zijn ouders en is heel verlegen. Overdag heeft hij een drukke baan, maar ‘s avonds ploft hij alleen op de bank. Hij sport niet en maakt moeilijk contact met mensen die hij niet kent. Met als resultaat dat alle jongens druk in de weer zijn, behalve hij. En dat vindt mijn vriend sneu.

De jongen in kwestie woont bij ons om de hoek, waardoor hij om de haverklap wordt uitgenodigd. Ik vind het een schat van een vent, maar ik kan me zó aan zijn aanwezigheid ergeren. Kom ik thuis na een lange dag werken, zit híj weer in de keuken. Heb ik een romantisch avondje voor twee gepland, staat hij voor de deur. Ik heb het er al heel vaak over gehad met mijn vriend, maar hij blijft bij zijn standpunt: dit is een van zijn beste maten en die laat hij niet ongelukkig thuis zitten. Daar heb ik het maar mee te doen.

Hij voelt zich verantwoordelijk voor hem en dat gaat ten koste van onze avonden en weekenden. En sinds deze zomer ook van mijn vakantie. Geloof het of niet: mijn vriend kon het niet over zijn hart verkrijgen dat zijn maatje drie weken bij zijn moeder in de tuin zou zitten. En daarom moest en zou hij mee op vakantie. Avonden hebben we erover geruzied. Hij vindt dat ik me niet zo moet aanstellen. Ik hoop dat de jongen heel snel een vriendin vindt waarmee hij leuke dingen kan doen. Want deze driehoeksverhouding bevalt me – op zijn zachtst gezegd – niet.”


Lees de vorige Liefdesleven waarin Sigrid een affaire had met een man die het niet erg vond dat ze getrouwd was.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden