null Beeld

Liefdesleven – Ik slaap met mijn ex en mijn man vindt dat goed

Redactie Libelle.nl

"Ik slaap met mijn ex en mijn man vindt dat goed"

Nancy (39): "Twee keer per jaar breng ik een weekend met mijn ex door, mét toestemming van mijn man Julian. Hij ziet het niet als vreemdgaan, omdat ik hem alles vertel. Onze relatie is fijn en liefdevol. We zijn al zestien jaar samen, hebben vier kinderen en zijn echt een gelukkig gezin. Toch wilde ik mijn ex Bart graag zien, toen hij me een paar jaar geleden een berichtje stuurde of ik zin had om af te spreken. Natuurlijk overlegde ik dat met Julian. Hij vond het geen probleem. Toen ik Bart weer zag, kreeg ik net als vroeger heel heftige gevoelens voor hem. Achteraf heb ik Julian dat eerlijk verteld. Hij vond dat vreselijk, en ik wilde dat het niet zo was, maar ik kreeg Bart niet meer uit mijn hoofd.

Ik wilde hem weer zien. Ik had het logisch gevonden als Julian dat niet meer wilde hebben, maar weer maakte hij er geen probleem van. Hij was bang om mij kwijt te raken, maar schatte in dat de kans daarop groter zou zijn als hij het me zou verbieden. En dus stimuleerde hij me zelfs Bart te zien: "Als je dat wilt doen, moet je het doen. Geniet maar. Zolang je eerlijk bent en alles tegen me zegt, heb ik er geen moeite mee." Ik vind het moeilijk om dat te geloven. Ik zou het zelf in ieder geval niet kunnen, maar ben heel blij met de mogelijkheid die Julian mij geeft.

De afgelopen drie jaar spreek ik af en toe met Bart af. Het is maar een, twee keer per jaar, maar die weekenden zijn geweldig. Iedere keer als zo'n afspraak gemaakt is, zijn Julian en ik een week van slag. We maken geen ruzie, maar Julian is dan wel opvallend stil. En heel blij als ik weer thuiskom. Ik voel me vreselijk schuldig. Ook naar onze kinderen, ze moesten eens weten waar hun moeder mee bezig is. Ik heb nooit een moment getwijfeld om met Bart verder te gaan. Hij is spannend en grappig en leuk, maar ik houd met heel mijn hart van Julian. Gek genoeg heeft het onze relatie zelfs sterker gemaakt. Bij Julian mag ik zijn wie ik ben."

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden