Liefdesleven – ‘Ik voelde me dom en gebruikt!’

Libelle Admin

Zijn zelfverzekerde houding, sterke armen en zijn brede lach, ik viel er meteen voor.

Ook al ben ik best tevreden met mijn voorkomen, op hem afstappen durfde ik niet. Toen hij twee uur later opstapte zonder ook maar een blik in mijn richting te geworpen te hebben, dacht ik dat mijn kans verkeken was.

Wekelijks ging ik terug naar de kroeg in de hoop een glimp van hem op te vangen. Ik fantaseerde over zijn huis, zijn familie en over hoe het zou zijn om met hem te zijn. Als een verliefde puber wachtte ik aan de bar.

Drie weken later was hij er weer. Wiebelend op mijn barkruk durfde ik na een paar wijntjes op hem af te stappen. Uren hebben we staan kletsen. Ik was in de wolken en ons eerste afspraakje volgde snel.

We spraken af in een restaurant, maar belandden al snel in bed. En zo ging het afspraak na afspraak. Elkaars vrienden of familie zagen we niet en ook het huis kwamen we amper uit. We hadden alleen oog voor elkaar. Dolgelukkig was ik met hem.

Na een paar maanden wilde ik weten wat de volgende stap zou zijn, want ook al liep alles op rolletjes, ik wilde duidelijkheid. Hij klapte dicht en vertelde dat hij me fantastisch vond, maar nog niet toe was aan samenwonen of elkaars familie ontmoeten. Hij had een heftige relatie achter de rug en vond het goed zo.

Ik besloot er over op te houden en genoot van ieder moment met hem. Een tijd ging het goed, tot hij ineens afstandelijk deed. We zagen elkaar minder en ik begreep niet waarom.

Toen ik hem eindelijk weer zag, wilde ik weten hoe het zat. Weer zei hij dat hij niet toe was aan een serieuze relatie. Hij dacht dat het beter was als we elkaar minder zouden zien. Mijn droom viel ik duigen, maar ik bleef hoop houden en gaf hem tijd en ruimte.

Weken liet ik hem met rust. Af en toe sms’ten we. Tot ik op Facebook zag dat zijn status was veranderd in ‘relatie’. Ik speurde zijn profiel af en kwam foto’s tegen van hem en zijn vriendin in Parijs, op het terras en bij een concert. Woest was ik. Want waarom zei hij niet gewoon dat hij mij niet leuk genoeg vond? Ik voel me ontzettend dom. En gebruikt.”

Lees ook de vorige Liefdesleven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden