null Beeld

Liefdesleven – langs elkaar leven

Manon (43): "Er zijn maar weinig mensen die weten hoe erg mijn man en ik langs elkaar heen leven. We doen nooit iets leuks met zijn tweetjes en gaan niet samen op vakantie. We zien elkaar wel. Heel vaak zelfs. Maar nooit zijn we echt samen. We hebben beiden onze passies, maar die kunnen we niet (meer) met elkaar delen. We leiden ieder ons eigen leven, dat wordt me elke dag meer duidelijk.

redactie

Komen zijn vrienden langs, dan verveel ik me. Nodig ik een vriendin uit, zit hij er maar wat bij. Als hij zijn gezicht überhaupt laat zien. Als ik een romantische film kijk op tv, komt hij er niet gezellig bij zitten, maar verdwijnt hij naar zijn werkkamer.

Ik vind het maar moeilijk om aansluiting te vinden bij zijn familie. En hij kan amper een gesprek gaande houden met mijn broer.

Mensen vermoeden weleens dat het niet helemaal snor zit tussen ons. Voorzichtig vragen ze ernaar. Meestal laat ik niets los. Heel soms wel. Tot op zekere hoogte dan, want ik wil ze niet met mijn problemen opzadelen. Ook wil ik ze niet het hele verhaal vertellen omdat ik me schaam, en omdat ik het niet snap. Want hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Sinds alweer een veel te lange tijd zijn onze trouwringen en een vluchtige kus in de morgen het enige wat mijn man en mij verbindt. Zelfs ‘s nachts zijn we niet samen. Want slapen doen we meestal apart. Ook al heb ik hem tig keer gevraagd om eens mee naar bed te komen, hij zegt dat hij zo komt, maar valt in slaap voor de tv of voor de computer met een koude kop koffie naast hem op tafel.

Steeds vaker besluipt de gedachte me om uit elkaar te gaan. Maar wat dan? Dan ontneem ik mijn kinderen hun vader en andersom. We hebben geen ruzie en mijn man vindt het allemaal wel prima zo. Het lukt me niet om tot hem door te dringen. Hij is zich van geen kwaad bewust en gelooft heilig dat dit de natuurlijke verloop van een huwelijk is.

We wonen in een mooi huis en hebben geweldige kinderen, volgens hem moet ik dat koesteren. Hij geniet van zijn leven, ik van het mijne. En ik blijf hopen dat we ooit weer sámen van dingen kunnen genieten. Dat we uren met elkaar praten over van alles en nog wat, samen lachen en in elkaars armen in slaap vallen.”

.

Wil jij ook (anoniem) over je liefdesleven vertellen? Mail dan naar redactie@libelle.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden