null Beeld

Liefdesleven

Redactie Libelle.nl

Nettie (65): “Koen en ik hebben elkaar vijf jaar geleden leren kennen via een datingsite. Nadat we een paar weken heel leuk mailcontact hadden, schreef hij dat hij in een rolstoel zat. Daar schrok ik in eerste instantie van, maar toch wilde ik met hem afspreken. Al snel ging ik ieder weekend met mijn koffer en hond van Amsterdam naar Den Bosch, waar Koen woont. Ondanks dat zijn handicap natuurlijk weleens onpraktisch was, hadden we het heel leuk samen. We kookten heerlijke maaltijden, fotografeerden of keken naar mooie dvd’s. We hebben samen heel fijne vakanties gehad, ik heb nog filmpjes waarop hij in zijn scootmobiel over de hei crost. Het ging zo goed dat we zelfs aan samenwonen en trouwen dachten.

Nu ben ik opgelucht dat we die stap nog niet genomen hebben. We zitten in een moeilijke periode. Hoe dol ik ook op hem ben, ik weet niet of wij samen verder kunnen. Koen heeft een tijdje geleden een klein hartinfarct gehad. Hij is daar op zich goed uit gekomen, maar mentaal zakte hij in. Andere problemen, zoals de scheiding van zijn ex die hij nooit verwerkt heeft, kwamen opeens allemaal weer boven. Zo vrolijk en sterk als hij eerst was, zo depressief en lusteloos is hij nu. Hij heeft altijd voor alles gevochten, maar zijn kracht lijkt verdwenen. Soms blijft hij zelfs de hele dag in bed liggen.

Samen de deur uit gaan, lukt al helemaal niet meer. Eerlijk gezegd is er geen klap aan om nu bij hem te zijn. Hij heeft me niets meer te bieden, zegt hij zelf ook. Natuurlijk hebben we hulp voor hem gezocht, maar tot nu toe haalt het allemaal niets uit. Hij kan zichzelf niet motiveren om er weer wat van te maken. De machteloosheid die ik voel, is verschrikkelijk. Ik kan en wil zijn Florence Nightingale niet zijn. Dat wil hij trouwens ook helemaal niet. Toch heb ik er nog geen punt achter gezet. Onze gevoelens voor elkaar zijn er nog steeds. Ik hou van hem. Nog nooit heb ik met iemand zo’n sterke band gevoeld. Ik hoop dat hij een manier vindt om zichzelf weer bij elkaar te pakken, zodat we samen toch nog een toekomst hebben.”

Lees ook het Liefdesleven van Carlijn, die een relatie kreeg met een man die twintig jaar jonger is.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden