null Beeld

Liefdesleven

Redactie Libelle.nl

[swopquote]"Ik had geen idee of hij mij net zo leuk vond als ik hem, en durfde niets te laten merken"[/swopquote]

Brechtje (35): “Het was net een slapstick. Vier jaar geleden, op de dag dat Nederland de eerste wedstrijd van het WK speelde, liepen er voor mijn deur allerlei mannen in oranje shirts met spullen te sjouwen. Ik dacht eerst: het terras van het café op de hoek schuift wel heel ver op, maar het bleek mijn nieuwe onderbuurman te zijn die aan het verhuizen was. Belangrijke dingen gingen eerst naar binnen: een enorme tv, een koelkast en kratten bier. ‘Hé buuf, kom je straks ook kijken?’, riep één van hen. Het was mijn eerste kennismaking met Fred. Ik ben nogal verlegen, dus ik reageerde een beetje suf, ook omdat ik hem meteen erg leuk vond. Toen ik terugkwam van het boodschappen doen, kreeg ik een biertje in mijn handen gedrukt. Met zijn vrienden had Fred een soort tribune in zijn achtertuin gebouwd.

Het werden rumoerige weken met alle wedstrijden. Als ik niet uit mezelf naar beneden kwam, riepen ze me. Dat ik helemaal niet van voetbal houd, zei ik maar niet, ik vond het veel te gezellig.

Later die zomer dronken Fred en ik ’s avonds regelmatig een glas wijn op het bankje voor de deur. Ik had geen idee of hij mij net zo leuk vond als ik hem en ik durfde niets te laten merken. We hadden geen diepgaande gesprekken, maar veel plezier, op een ontspannen manier. Na een moeizame relatie vond ik dat een verademing.

Op een zaterdagmiddag stonden Fred en ik naast elkaar in de keuken, iets klaar te maken voor de barbecue van die avond. Ik zei iets, hij keek me aan en het volgende moment zoenden we. Vanaf dat moment was het ‘aan’ tussen ons, dat was zo vanzelfsprekend dat ik me niet kan herinneren dat we het er ooit nog over gehad hebben. Ik zie nog weleens beren op de weg, Fred niet. Hij is niet oppervlakkig, maar een zonnig mens, wat heel goed voor me is. Met hem lijken er veel minder hindernissen te zijn in mijn leven.

Op een gegeven moment hebben we binnendoor een trap gemaakt tussen onze huizen, ik ben inmiddels zwanger van ons tweede kind en het afgelopen WK heeft Fred me, staand op de tribune in de achtertuin, ten huwelijk gevraagd, nadat we met 5-1 van Spanje hadden gewonnen - hij was in de stemming!”

Wil je ook (anoniem) over je liefdesleven vertellen? Mail dan naar redactie@libelle.nl

Bekijk ook het liefdesleven van Eveline: "Mijn ouders en vrienden hadden er geen vertrouwen in, maar toch zette ik door".

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden