null Beeld

Liefdesleven

Redactie Libelle.nl

[swopquote]"Ik beschouwde mezelf als honderd procent hetero, tot ik haar ontmoette"[/swopquote]

Maaike (36): “'Ik ben verliefd', zei ik huilend tegen mijn moeder door de telefoon. Ik had een zware griep en was, ook door slaapgebrek, erg emotioneel. 'Maar waarom huil je dan, dat is toch juist fijn?', zei ze. 'Ik ben verliefd op een vrouw.' Het was even stil en toen zei ze: 'Dat kan ook. Als ik jou was, zou ik het vooral gaan ontdekken.'

Als je me een jaar geleden had gezegd dat ik een relatie zou beginnen met een tien jaar oudere vrouw met kinderen, had ik gezegd dat dit niet over mij zou gaan. Vroeger heb ik uit nieuwsgierigheid weleens met een vrouw gezoend, maar ik beschouwde mezelf als honderd procent hetero, ik heb ook altijd relaties met mannen gehad en jaren samengewoond.

Ella en ik ontmoetten elkaar vorige zomer op het strand, met wederzijdse vriendinnen, en ik dacht meteen: wat een leuke vrouw. Er gebeurde gewoon iets met me, maar ik stond er verder niet bij stil. Na die supergezellige dag gingen we af en toe met dat clubje op stap. Ik was altijd blij als Ella ook meeging, maar een-op-een-contact hadden we eigenlijk nooit. Tot ze op een avond in december, na een concert, niet meer met de trein naar huis kon. Ik bood haar mijn logeerkamer aan en toen we thuis op de bank zaten te praten, keek ze me op een gegeven moment lang in mijn ogen en zei: ‘Ik ben heel benieuwd hoe jij zoent.’ Ze veroverde me echt. Tot die eerste zoen had ik nooit gedacht dat er iets zou gebeuren.

Daarna stond mijn leven totaal op z’n kop, het was meteen aan tussen ons, ik wist niet wat me overkwam, we waren zó verliefd. Ella heeft altijd relaties met vrouwen gehad, maar voor mij was het wel even wennen. De eerste keer dat we samen naar buiten gingen als stel vond ik eng, maar al snel dacht ik: wat maakt mij het uit wat mensen ervan vinden. En eigenlijk reageerde iedereen zoals mijn moeder meteen al deed: ze waren blij voor me dat ik liefde had gevonden. Van Ella, die spiritueler is dan ik, heb ik geleerd dat je beslissingen niet vanuit angst moet nemen, maar vanuit verlangen. We wonen nu de helft van de tijd samen, de andere helft is Ella bij haar kinderen. Het gaat fantastisch, het totaalplaatje tussen ons klopt. Nog steeds kan ik mezelf echt niet lesbisch noemen; het is ook niet zo dat ik vooral op vrouwen val, ik val op háár.”

Bekijk ook het liefdesleven van Chantal: ''Ik maakte mezelf wijs dat ik mijn leven prima vond, alles om maar niet sneu te worden gevonden"

Wil je ook (anoniem) over je liefdesleven vertellen? Mail dan naar redactie@libelle.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden