null Beeld

Liefdesleven

Redactie Libelle.nl

[swopquote]Sinds uitkwam dat hij is vreemdgegaan, is het nog moeilijker dat hij in Zuid-Afrika werkt[/swopquote]

Femke (44): “Iedere keer als ik hem naar Schiphol breng, ben ik weer twee dagen van slag. Als ik dan thuiskom, is het extra stil en zo leeg in huis. Soms was ik het T-shirt waarin hij heeft geslapen nog even niet, dan ruikt het nog een beetje naar hem.

Sinds een jaar is mijn man veel weg voor zijn werk. Hij gaat zes weken naar Zuid-Afrika en dan is hij weer twee weken thuis. Als hij hier is, hebben we echt qualitytime. We gaan dan samen de stad in, kruipen lekker tegen elkaar op de bank, hebben gezellige etentjes en doen leuke dingen met ons zoontje van acht.

Dat hij vaak weg is, heeft soms ook voordelen: ik hoef in die weken geen rekening met hem te houden en we zullen niet zo heel snel in een sleur terechtkomen. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Uiteindelijk sta ik er toch vaak alleen voor. Soms voelt het alsof ik een alleenstaande moeder ben. Ik ga in mijn eentje naar ouderavonden en naar feestjes. Laatst moest ik zelfs alleen naar de begrafenis van mijn opa. Vorig jaar liet ik rond Sinterklaas ’s avonds de hond uit en zag ik al die gezinnetjes gezellig binnen zitten. Dan heb ik er echt moeite mee, ik vind het dan zó rot dat hij niet thuis is. De gedachte om een punt achter ons huwelijk te zetten, is weleens door mijn hoofd gegaan. Dan zou ik op zoek gaan naar iemand die wél gewoon thuis is. Maar nee, ik wil hém. Ik hou van hem. Punt. Zelfs toen een paar maanden geleden uitkwam dat hij in Zuid-Afrika is vreemdgegaan, ben ik niet bij hem weg gegaan. Zijn overspel maakt het nu nóg moeilijker. Mijn vertrouwen in hem heeft een flinke knauw gekregen. Hij doet zijn best en hij heeft gezworen dat het niet meer zal gebeuren, maar toch.

Soms krijg ik uit het niets een berichtje van hem dat hij zo van me houdt en me mist. Hartstikke lief. Dan is mijn dag weer goed. Hij heeft zelfs geopperd een andere baan te zoeken. Dat zou fantastisch zijn, maar toch vind ik het geen optie. Toen hij nog een kantoorbaan had, kwam hij elke dag gedeprimeerd thuis. Hij vindt zijn werk nu echt leuk. Uiteindelijk heb ik toch liever een man die niet thuis is, maar wel gelukkig is. Ach, en het zal ook wel geen jaren meer duren. Er komt een dag dat ik hem ophaal van Schiphol en hij gewoon lekker thuisblijft.”

Lees ook het liefdesleven van Margreet zij houdt niet van haar man.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden