null Beeld

Liefdesleven

"Iedere keer dat ik met hem wil vrijen, mompelt hij: 'Sorry schatje'"

Minke (37): "Kaarsjes, lingerie, een romantisch etentje, verleidelijke kleding dragen, rode lippenstift. Ik heb het allemaal geprobeerd. Maar iedere keer dat ik een poging waag, geeft hij me een stevige knuffel en mompelt: 'Sorry schatje'. En voel ik me een idioot. Mijn man wil niet meer met me vrijen. De laatste keer dat Bart en ik intiem met elkaar zijn geweest, is al zeker een half jaar geleden en ook dat was voor het eerst sinds maanden. Hij zegt dat het niet aan mij ligt. En dat hij nog net zo gek op me is als toen we elkaar net kenden. Met buikpijn denk ik terug aan die tijd. We waren enorm verliefd en konden niet van elkaar afblijven. Natuurlijk wist ik wel dat we niet eeuwig op die roze wolk zouden blijven zitten, maar dat hij op een dag helemaal niet meer naar me zou verlangen, had ik nooit verwacht. Tot een jaar terug bedreven we toch in ieder geval een paar keer per maand de liefde.

Hij heeft er gewoon niet meer zo'n behoefte aan, zegt hij. Ik wil hem geloven, maar ik kan het niet. Bij een relatie hoort toch seks? Het gaat me al lang niet meer om het vrijen zelf. Dat Bart het niet meer wil, dát zit me dwars. Het maakt me vreselijk onzeker: vindt hij me niet meer aantrekkelijk? Is de sleur na dertien jaar in onze relatie geslopen? En vooral: heeft hij een ander? Als ik hem deze vragen stel, ontkent hij in alle toonaarden. Dan zegt hij dat hij gewoon moe is, of veel aan zijn hoofd heeft door zijn werk. Het beïnvloedt ook de rest van onze relatie. De intieme band die wij hadden, is erdoor bekoeld. De laatste tijd kan ik steeds minder van hem hebben en snauw ik hem om het minste of geringste af. Hem nog blindelings vertrouwen, vind ik lastig. Ik heb vorige week zelfs stiekem in zijn telefoon gekeken of er geen verdachte berichtjes in staan. Zo ben ik niet en zo wil ik niet zijn.

Toen ik het er met vriendinnen over had, sprak de een mijn angst uit dat er iets niet goed zit. De ander stelde me gerust dat iedereen wel eens zo'n periode heeft en dat ik het niet groter moet maken dan het is. Hij is toch ook druk op z'n werk nu? Ik hoop maar dat zij gelijk heeft."

Bekijk ook eens het Liefdesleven van Ans.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden