Sieraden Beeld Patricia Zavala
SieradenBeeld Patricia Zavala

Lisannes (41) schoonzus drukte spullen uit de erfenis achterover

De schoonmoeder van Lisanne overleed onverwachts. Lisannes man was totaal overdonderd door het plotselinge overlijden van zijn moeder. Na de begrafenis wilden Lisanne en haar man een inventaris maken van haar bezittingen. Ze merkten meteen dat er spullen waren verdwenen.

Tineke BeishuizenPatricia Zavala

Lisanne (41): "Mijn schoonmoeder overleed onverwacht. De avond tevoren had ze nog bij ons gegeten, de volgende ochtend kreeg ze een hartaanval. Mijn man kon het niet bevatten. Hij had een hechte band met zijn moeder. Nadat zijn vader was overleden, had hij bijna dagelijks even contact met haar. En nu ineens was ze dood. Hij was totaal van de kaart. Samen met zijn zus heeft hij alles geregeld. Toen de begrafenis achter de rug was, moest het huis van mijn schoonmoeder worden leeggehaald en verkocht."

Inventarisatie

"Omdat mijn man me had gevraagd alles te administreren, gingen we samen naar het huis om een inventaris op te maken van haar bezittingen. Daar merkten we meteen dat er dingen waren verdwenen. Mijn schoonmoeder had prachtige sieraden die ze in een kluisje bewaarde. Maar toen we het openmaakten, lagen haar mooiste gouden sieraden en ringen er niet meer in. Een paar waardevolle schilderijtjes hingen niet meer aan de muur. Ook de dure bontjas was van de kapstok verdwenen. Zijn zus wist van niets, zei ze. Ze had, behalve mijn man, als enige een sleutel van het huis. Ze suggereerde dat hun moeder van alles voor haar dood had verkocht. Onzin, natuurlijk. Dat zou ze beslist met haar zoon hebben besproken."

Schoonzus

"Omdat we al eerder hadden gemerkt dat mijn schoonzus niet altijd even eerlijk was, waren we ervan overtuigd dat zij die spullen had ingepikt. Voor mijn man was dat besef een enorme klap. Hij wilde er geen werk van maken. Trouwens, hoe moest hij dat aanpakken? Wel heeft hij dezelfde dag een nieuw slot op de deur laten zetten. In plaats van boos te worden, reageerde mijn schoonzus nauwelijks. Ze was kennelijk opgelucht dat ze er zo gemakkelijk vanaf kwam."

Nooit vergeven

"Nadat alles rondom de erfenis was afgehandeld, hebben we geen contact meer met haar gehad. Alleen als we haar bij familieaangelegenheden tegenkomen, groeten we elkaar beleefd. Ik weet dat mijn man zijn zus mist, maar ik weet ook dat hij het haar nooit zal vergeven. Niet om het geld, maar om het vertrouwen dat voorgoed is verdwenen.”

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden