null Beeld

Loretta Schrijver: “Ik raakte overspannen van mijn talkshow”

Loretta Schrijver presenteert al 5 jaar lang 'Koffietijd' (RTL) en dat bevalt haar prima. "Omroep Max en ik waren geen gelukkig huwelijk."

online redactie Libelle Daily

De 59-jarige presentatrice begon haar carrière als nieuwslezeres bij RTL4, en maakte daarna de overstap naar Omroep Max, waar ze een eigen talkshow had. "Daar ben ik overspannen van geraakt", vertelt Loretta in een interview met Libelle. "Ik had daar een programma dat ook nog eens mijn naam droeg, wat ik afgrijselijk vond."

"De mannen waren er altijd, de kinderen zijn er nooit gekomen"

Televisiewetten

Ze gaat verder: "Daar kreeg ik telkens te horen dat wat ik wilde niet kon volgens ‘de televisiewetten’. Nou, dat zeg je dan precies tegen de verkeerde, want met die wetten heb ik niets te maken. Ik doe dat gesprek en ík bepaal of ik dan naar iemand toe wil lopen of niet. Jammer dat het dan even moeilijk is. Dat was geen gelukkig huwelijk.”

Kinderen

Loretta is al 25 jaar samen met haar vriend Lou. Kinderen zijn er nooit gekomen. "Vanaf mijn 18e wist ik: ik wil later een huis vol kinderen. Niet eens direct een man, maar vooral heel veel kinderen en dieren. Het is andersom gelopen. De mannen waren er altijd, de kinderen zijn er nooit gekomen."

Het hele interview met Loretta Schrijver lees je in Libelle 32, die vanaf 31 juli in de winkels ligt.

Bekijk hier de backstage video van de shoot:

Tekst: Jan Heemskerk. Bewerking: Helene van Santen. Beeld: Rossi & Blake. Video: Wieteke Nijkamp

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden