moeders spelen voor cupido

Louisa (59) over haar zoon Justin (35): “Nee, hij vertelt me natuurlijk niet álles”

Louisa (59) is trouwambtenaar en het lijkt haar fantastisch om haar zoon Justin (35) op een dag in het huwelijksbootje te zien stappen.

Marloes Levie

Louisa: “Ik appte Justin meteen nadat ik de oproep zag: we doen mee!”
Justin: “En ik dacht: moet dat nou? Het is een soort uitvergrote contactadvertentie.”
Louisa: “Op de valreep heb ik ons aangemeld. Mijn zoon kan best introvert zijn, dus dit is een mooi duwtje in de rug.”
Justin: “Ik zeg niets. Maar voor een leuke ervaring samen met mijn moeder zei ik ja. Eigenlijk denk ik dat hoe harder je op zoek gaat naar de liefde, hoe kleiner de kans dat je die vindt.”
Louisa: “Justin is nooit zo open over dit soort dingen. We wonen niet bij elkaar om de hoek en af en toe weet ik totaal niet wat er in zijn hoofd omgaat.”
Justin: “Ik ben vijfendertig. Ik hoef toch niet alles aan de grote klok te hangen?”
Louisa: “Maar je staat open voor een relatie, want nu staan we in die ‘uitvergrote contactadvertentie’, haha.”
Justin: “Jazeker, kom maar op! Ik heb een haat-liefdeverhouding met single zijn. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om mijn eigen plan te kunnen trekken en met niemand rekening te hoeven houden, aan de andere kant lijkt het mij fijn om iemand te ontmoeten met wie ik graag samen ben.”
Louisa: “Als je het mij vraagt, is Justins ideale man steady en zelfstandig, heeft hij een baan waar hij blij mee is en een eigen plek.”
Justin: “Yes. Iemand die het leuk vindt om samen iets te ondernemen, maar ook een luie zondag op de bank kan hangen. Die mijn interesses deelt én zijn eigen heeft. Met mijn vrienden kan opschieten en zelf een sociaal netwerk heeft. Want altijd alles samen doen? Alsjeblieft niet.”
Louisa: “Justin houdt van muziek en sport.”
Justin: “Muziek is mijn grootste liefde. Ik heb als bassist in pop- en rockbandjes gespeeld en ik hou van platen verzamelen. Vroeger heb ik veel gebasketbald bij een club. Tegenwoordig speel ik eens per week met een clubje mannen in een zaal van een sporthal die we huren. Voor wie nu denkt dat ik boomlang ben: ik ben een meter drieënzeventig. Verder kijk ik graag Formule 1 en vind ik het gezellig om ergens iets te gaan eten of drinken. En ik haal veel plezier uit mijn werk. Als digital designer bij een internetbureau ontwerp en bouw ik websites, huisstijlen en drukwerk. Voorheen deed ik als zzp’er hetzelfde werk, maar de zekerheid van een vaste baan vind ik wel prettig.”

Louisa: “Reizen doe je ook veel en graag.”
Justin: “Dat vind ik inderdaad leuk. Binnenkort ga ik voor het eerst in mijn eentje naar Valencia. Misschien kom ik wel een leuke Spanjaard tegen, haha. Ik heb een paar lange relaties gehad en wat langeafstandsrelaties, maar dat vond ik niet zo handig. Dus mannen, misschien goed om te weten: ik woon in Middelburg.”
Louisa: “Hij vertelt mij misschien niet álles, maar Justin heeft in de loop der jaren gelukkig wel een aantal mannen aan mij voorgesteld.”
Justin: “De relatie met mijn moeder is erg goed. We hebben vroeger het een en ander meegemaakt samen, waardoor onze band sterker is geworden.”
Louisa: “Justin was elf toen zijn vader en ik uit elkaar gingen. Ik vertrok en hij mocht zelf kiezen welk huis zijn basis werd. Hij koos voor het huis waarin hij woonde en bleef dus bij mijn ex-man. Ons contact is een tijdje wat minder geweest en dat heeft ons veel verdriet gedaan.”
Justin: “We hebben afgesproken dat we nóóit meer iemand tussen ons laten komen.”
Louisa: “Ik ben trouwambtenaar en het lijkt mij superleuk als Justin op een dag in het huwelijksbootje stapt. Ik wil hem dan niet trouwen, want mijn eigen kind zie ik veel liever vanaf de voorste rij zijn jawoord geven.”
Justin: “Ik droom er niet van om te trouwen, maar ik sluit het niet uit hoor, mam. Een vurige kinderwens moet mijn toekomstige partner overigens niet hebben, want die heb ik niet. Maar waarschijnlijk geldt hiervoor: zeg nooit nooít.”
Louisa: “Hij moet in elk geval niet allergisch zijn voor katten!”
Justin: “Nee! Want die heb ik wél: Bob en Indy, broer en zus. En wat er ook gebeurt: zij blijven.”

Weten deze moeders wel écht wat hun zoons willen in de liefde?

Wij legden ze een aantal stellingen voor. Benieuwd naar hun antwoorden? Kijk hieronder de video.

Stuur een brief!

Wil jij met Justin in contact komen? Stuur je brief en foto naar libelle.nl/justin of naar Redactie Libelle, Postbus 1742 2130 JC Hoofddorp o.v.v. Sebastiaan.

Styling: Ronald Huisinga. | Haar en make-up: Wilma Scholte. M.m.v.: Massimo Dutti, Ralph Lauren, Nolten, We Fashion, Mango, Cos, H&M, Ronald Talsma, Asos | Fotografie: Petronellanitta

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden