null Beeld

Lydia (49) wordt overvraagd door haar vakantievierende buren

Lydia gaat liever buiten het hoogseizoen op vakantie en daar maken haar buren dankbaar gebruik van. 'Ach, zou je alsjeblieft...'

online redactie Libelle Daily

“In de voorjaarsvakantie was het weer raak. In onze buurt zijn wij ongeveer het enige stel dat er niet op uit gaat met een camper of caravan. Wij blijven gewoon thuis. De kinderen zijn de deur uit, dus we zijn niet aan schoolvakanties gebonden. We gaan veel liever op stap als het overal wat rustiger is. En dat weten onze buren. Dan komen de vragen weer: ‘Ach, zou je alsjeblieft…’ Dan word ik weer opgezadeld met dingen die ik moet doen terwijl zij weg zijn. Bij de linkerburen moet de kat elke dag eten en drinken en om de paar dagen moet de kattenbak worden verschoond."

Gordijnen

"De rechterburen hebben een konijn. Boven aan mijn lijstje van bezigheden waar ik van gruw staat het schoonmaken van een konijnenhok. Dan zit ik met mijn handen in het ondergeplaste hooi, terwijl het konijn doodsbang voor me is en me probeert te bijten. De overburen willen graag dat ’s avonds de gordijnen dichtgaan en ’s ochtends weer open, tegen de inbrekers. Bij deze drie adressen willen ze bovendien dat ik elke avond controleer of de krant wel ver genoeg in de bus is geduwd. De brievenbussen haal ik om de dag leeg en het stapeltje post leg ik binnen. En natuurlijk moeten de planten water, bij alledrie. Straks als het zomer is, komen daar ook nog eens de tuinen bij. Sta ik daar om de dag drie tuinen te begieten. Als het erg heet is, moeten de plantenbakken elke dág water hebben."

LEES OOK: CARMENS MAN (34) OVERLEED OP VAKANTIE

Dag vakantiegevoel

"Toen ik de eerste keer ja zei toen de buren vroegen of ik die dingen wilde doen, heb ik er geen seconde over nagedacht dat het betekende dat ik het voortaan altíjd zou doen. In principe vind ik het heerlijk om thuis te blijven als iedereen weg is. Dan is het overal zo heerlijk rustig, kan ik lekker lezen in de tuin en een eind lopen met de hond. Maar de werkelijkheid is dat ik dan dagelijks uren bezig ben met dingen waar ik totaal geen zin heb. Mijn man zegt: ‘Je kunt toch zeggen dat je het niet meer doet?’ Maar ik weet dat het me kwalijk genomen zal worden. Het zit me zo hoog dat ik soms zelfs aan verhuizen denk."

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan opLibelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden