null Beeld

Maak het zelf: gebreid iPhonehoesje!

Bescherm je telefoon met een leuk gebreid hoesje. Met een beetje kennis van breien kan je dit hoesje zelf maken! Als het niet in één keer lukt, kan je het gerust nog een keer proberen. Een heerlijk doe-het-zelf idee voor de luie zondag!

Hoe maak je het?

Dubbele gerstekorrel: 1e nld.: 2 recht, 2 averecht, 2e nld.: brei de steken zoals ze zich voordoen, 3e nld.: 2 averecht, 2 recht, 4e nld.: brei de steken zoals ze zich voordoen.

Herhaal deze 4 naalden.Dubbele boordsteek: 1e nld.: 2 recht, 2 averecht, 2e nld.: brei de steken zoals ze zich voordoen, herhaal deze 2 naalden.

Zet met naald 4½ 28 steken op en brei 10 naalden dubbele gerstekorrel. Ga verder in dubbele gerstekorrel, maar brei in de volgende 14 naalden de middelste 8 steken in tricotsteek. Brei hierna over alle steken nog 10 naalden dubbele gerstekorrel. Ga verder met naald 4 en brei 16 naalden dubbele boordsteek. Kant in de volgende naald met breinaald 5 de steken averecht af.

Neem het patroon over op de oplosbare vlieseline. Knip ruim uit. Borduur het bloemetje in platsteek, steelsteek en staande kettingsteek (margrietsteek). Los na het borduren de vlieseline op in lauw water. Laat alles drogen. Sluit de naad van het hoesje middenachter en aan de onderkant. Sla het boordje tot de helft terug.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden