null Beeld

Maak het zelf: kussen van de Rode Kater

Zeg nou zelf, wie wordt er nou niet vrolijk van de Rode Kater? Goed nieuws, want je kunt hem vanaf nu gezellig naast je op de bank hebben. Brei zelf dit gezellige diertje met de volgende instructies.

Online redactie Libelle

Nu niet meer alleen in Libelle te zien, maar ook in jouw eigen huis.

Benodigdheden

  • Katoenen bloemetjesstof
  • Oranje synthetisch vilt (voor hoofd, staart, oren en pootjes)
  • Fiberfill (om het kussen, de kop, staart en poten mee op te vullen)
  • Zwart wollen vilt (voor ogen, wenkbrauwen, neus en mond)
  • Klein stukje wit wollen vilt (voor het oogwit)
  • Schaar, meetlint, naai-machine
  • Naald en draad
  • Breinaald (om de vulling aan te drukken)
  • Knopspelden, potlood, papier, textiellijm
null Beeld

Werkbeschrijving

Knip 2 cirkels van 55 cm (+0,5 cm voor de naad) uit de bloemetjesstof. Naai ze met de verkeerde kant op elkaar en laat daarbij een stuk van circa 14 cm open om het kussen binnenstebuiten te kunnen keren. Vul het kussen goed op en naai het daarna dicht.

Teken op het oranje synthetische vilt de patronen A (2x), C (4x), F (1x), D (4x), E (4x) en B (2x, teken patroon B door tot een lengte van 45 cm zodat je een lange staart krijgt). Houd bij het uitknippen van de patronen rekening met 0,5 cm extra voor de naad. Naai de patronen C aan elkaar (dit worden de oren) en keer ze binnenstebuiten. Naai voor de kop de patronen A met de verkeerde kant op elkaar en stik meteen ook de oren mee. Keer de kop binnenstebuiten en vul hem op. Naai met patroon F de onderkant van de kop dicht en zet de kop vast op het kussen.

Knip patroon H 2x uit wit wollen vilt (voor het oogwit) en plak of naai ze op de kop.

Knip uit het zwarte wollen vilt de patronen G (1x), I (2x) en J (2x). Hierbij hoeft u geen rekening te houden met een extra naad, de patronen kunnen gewoon precies op de rand worden uitgeknipt. G is de neus en mond, I is de pupil, J is de wenkbrauw. Plak of naai ze vast op de kop.

Naai de patronen D (de achterpoten) op elkaar. Laat een stukje open en keer de achterpoten binnenstebuiten. Vul ze op met fiberfill en zet ze vast aan het kussen. Naai de patronen E op elkaar (de voorpoten). Keer ze binnenstebuiten, vul ze met fiberfill en zet ze vast aan het kussen.

Naai de patronen B op elkaar. Keer de zo ontstane staart binnenstebuiten (met een breinaald), vul de staart op en naai hem vast aan het kussen, tegenover de kop.

null Beeld

LEES OOK:

BEKIJK OOK DEEZ VIDEO: Nog meer creatieve ideeën? Angelique maakt zelf een spijkertas.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden