null Beeld

Maak het zelf: popcorn

Popcorn is een gezond product waar je het niet van verwacht. Als je het zelf maakt, kun je er in het weekend best een bak van leeg eten. Libelle vertelt hoe je popcorn zelf maakt. Zodat je verantwoord kunt snacken.   

Denise van den Brand

Dit heb je nodig:

  • Pofmaïs
  • Zonnebloemolie
  • Zout of suiker (gebruik bij voorkeur zout)
  • Grote pan met deksel

Zó maak je het:

1. Schenk een dun laagje zonnebloemolie in een grote pan en zet de pan op het vuur. Zorg ervoor dat de hele bodem met olie bedekt is.

2. Laat de zonnebloemolie goed heet worden. Om te kijken of de olie heet genoeg is, doe je een paar korrels in de pan. Als de korrels meteen hard gaan ronddraaien, is de olie heet genoeg.

3. Doe een laagje gedroogde maïskorrels in de pan en sluit de pan af met de deksel.

Schud vervolgens de pan heen en weer zodat alle korrels met zonnebloemolie worden bedekt.

Tip: doe niet te veel maïskorrels in de pan, want de korrels worden een stuk groter. Als je meer wilt maken, moet je dat in porties doen.

4. Laat de maïskorrels rustig poppen. Houd de deksel een beetje schuin op de pan, zodat de stoom kan ontsnappen.

5. Zet het vuur uit als er geen korrels meer poppen. Laat de deksel nog wel even op de pan zitten. Zo kunnen ook de laatste korrels nog poppen.

6. Bestrooi de popcorn met een halve theelepel zout of met een eetlepel poedersuiker. En schud de pan nog een keer goed.

7. Voilá: zo maak je popcorn.

Eet smakelijk!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden