null Beeld

Maak zelf Toscaanse chocoladetaart!

Sluit je ogen en waan je in Italië tijdens het verorberen van deze heerlijke chocoladetaart. Het authentieke recept voor deze Toscaanse taart is verkregen van een "bella nonna" (mooie oma) in Greve. Bak deze taart gezellig samen met je vriendin of gezin.

Annemiek Wichertjes

Dit heb je nodig

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 el rijstebloem of aardappelzetmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 70 gram geroosterde hazelnoten (vliesjes verwijderd)
  • Frambozen
  • Crème fraîche

Zó doe je het!

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

2. Vet een taartvorm in van 25 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

3. Smelt de chocolade met boter in een metalen kom boven een pan zacht kokend water (au bain marie) en roer dit goed door.

4. Klop de eierdooiers, rijstebloem en poedersuiker tot een stijf beslag. Roer het chocolade-botermengsel erdoor.

5. Klopt de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig met een dunne spatel van onderen naar boven door het chocolademengsel.

6. Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en beweeg de vorm heen en weer tot het beslag. gelijkmatig verspreid is. Verdeel de hazelnoten over de taart en zet hem dan 20 minuten in de oven.

De binnenkant moet gaar maar ook zacht zijn.

7. Laat de taart rustig afkoelen en serveer de taart met frambozen en crème fraîche.

Buon appetito!

Bron: Matt Preston's 100 beste recepten

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden