null Beeld

Marelle – Eendentong en varkensstaart

redactie

Het eten met stokjes is totaal geen probleem. Slechts de gladde noodles willen er nog wel eens tussenuit glibberen. Toch is het een avontuur om uit eten te gaan. Ik vind na wat rondlopen een restaurantje. Het ziet er misschien niet zo gezellig uit. Fel tl-licht. Kale muren. Schelle stemmen. Troep op de vloer. Maar dit is een normaal verschijnsel in China. Binnen zit het vol en dus moet het eten goed zijn.

De aangereikte menukaart is nutteloos. Ik beheers de karakters nog lang niet. Als ik de kaart linea recta teruggeef, giechelt de eigenaar met wat klanten. Ik sta op en loop rond. Vele ogen volgen me. Ik bekijk de gerechten op de tafels en wijs dingen aan die me lekker lijken. ‘Oké?’ vraag ik. De eigenaar knikt en lacht vriendelijk. Binnen een mum van tijd komen de schalen door. Jonge bambooscheuten met varkensvlees, boontjes met beef, tofu met pinda’s en bleekselderij. Alles met een fikse hoeveelheid knoflook en heerlijk gekruid.

Op zich klinkt dit alles heel gewoontjes, maar er zijn ook bizarre gerechten. Wat te denken van gefrituurde wesp met maden, in een overheerlijk sausje met rode pepertjes? Knapperig en heel eiwitrijk. Het smaakt me prima. Ik aarzel echter bij een schotel met lange lapjes. Het blijken eendentongen te zijn. Kijk, dat spreekt mij even iets minder aan. Dat ik zelf de grenzen zal moeten aangeven blijkt de volgende dag. Wat denken jullie van in stukjes gesneden varkensstaart op de barbeque? Of het kluiven aan hanentenen?

www.marelleboersma.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden