null Beeld

Marieken vond haar jeugdliefde terug. “Opeens kreeg ik een bericht op Facebook”

Marieken (50) en Alexander (49) waren een setje in de eerste twee klassen van het gymnasium. Dertig jaar later bloeide de liefde weer op.

Elselien van Dieren

Marieken: “Ik zie ons nog liggen: na schooltijd, samen in het gras in de perenboomgaard van Alexanders ouders. We konden urenlang praten en knuffelen. Niet meer dan dat, hoor. We waren pas dertien. Maar onze gesprekken waren wel heel volwassen. Ze gingen over verdriet, onzekerheid, verlangens. Wat wij hadden was geen kalverliefde. Het was echte liefde. Toch wisten we vanaf het begin: wij blijven niet samen. We snapten allebei dat we nog andere dingen moesten meemaken in het leven."

Verhuisd

"Na twee jaar verkering verhuisde ik met mijn ouders naar Bloemendaal. Alexander bleef in Nijmegen. Ik was er kapot van, lag urenlang te huilen in bed. Bij het afscheid zei ik tegen hem: ‘Als ik achttien ben, kom ik je weer opzoeken.’ Maar tegen die tijd woonde ik al samen met de man die later mijn echtgenoot werd. Niet dat ik Alexander vergeten was. Het leven liep gewoon anders.”

“Wat wij hadden was geen kalverliefde. Het was echte liefde”

Hey Jude

“Ik trouwde en kreeg drie kinderen. Toen zij wat ouder waren, vroegen ze op een middag naar mijn eerste zoen. Ik vertelde dat die met Alexander was, op het schoolfeest, terwijl de dj Hey Jude draaide. Hoe zou het met hem zijn?, vroeg ik me toen opeens af. ‘s Avonds zocht ik op internet zijn naam, maar nul hits. Hij stond niet op Schoolbank.nl, was niet te vinden via Google. Af en toe probeerde ik het nog, maar het leverde nooit wat op."

Eindelijk, daar was hij

"Tien jaar na mijn eerste zoekpoging kreeg ik via Facebook opeens een bericht van hem: ‘Hallo. Ben jij de Marieken van toen?’, schreef hij. Mijn nieuwe achternaam zaaide verwarring. Ik sprong letterlijk op van de bank. Daar was hij dan. Eindelijk! Op zijn profielfoto zag ik de Alexander van toen: ouder natuurlijk, met lang haar, maar hij had nog steeds dezelfde sprankelende ogen."

LEES OOK: Marieke (56) was 30 jaar getrouwd en moeder van 2 kinderen toen ze erachter kwam dat ze op vrouwen valt.

Vriendschappelijk

"Hij was gescheiden, ik was nog getrouwd. Daardoor zag ik ons etentje een paar dagen later als een vriendschappelijke afspraak. Toch was ik nerveus. Zou ik tegenvallen? Ik was niet meer dat dunne sprietje van toen. Hij kwam me ophalen van mijn werk. Toen ik hem zag, verdween in één klap alle onzekerheid. Ik zag aan zijn blik dat ik net zo veel betekende voor hem als hij voor mij. En we hadden zo veel te bespreken. We namen afscheid met een nette kus op de wang.”

Dolgelukkig

“Een paar maanden later was Alexander de eerste aan wie ik durfde toe te geven dat mijn huwelijk me benauwde. Dat ik eruit wilde, niet gelukkig was. Het was zo’n opluchting om eindelijk geen toneelstukje te hoeven opvoeren. Echt eerlijk te kunnen zijn. Alexander moedigde me aan voor mijn huwelijk te knokken. Dat deed ik. Maar toen ik voelde: hier valt echt niets meer aan te redden, ving hij me op. Ik was niet voor hem weggegaan, maar nu ik vrij was, kwam de geest uit de fles. We waren stapelverliefd. Ik was intens gelukkig en verdrietig tegelijk. Maar nu, vijf jaar later, kan ik met zekerheid zeggen dat het de juiste keuze was."

LEES OOK: Brief aan... de minnares van mijn man

Mijn droom

"Dankzij Alexander durf ik weer helemaal mezelf te zijn, zonder reserves. Ik ben weer in mezelf gaan geloven. Met Alexander maakte ik mijn droom waar. We runnen samen een hotel en bungalowpark op Texel. Iets wat ik altijd al wilde. Dat we elkaar dertig jaar kwijt waren, is niet erg. Ik heb een fantastisch huwelijk gehad, geweldige kinderen gekregen. Ik moest wijzer worden, ervaring opdoen om het te laten werken tussen ons. Hij ook. Dat begreep ik al toen ik veertien was.”

Reactie Alexander:

“Toen ik Marieken weer voor het eerst zag, was ze in mijn ogen nog het meisje van toen. Net zo mooi. Het was een geweldige avond. Toen we afscheid namen, voelde ik heel sterk dat er iets bijzonders tussen ons was. Al heeft het even geduurd voordat we samen konden zijn. Marieken was op de middelbare school mijn meisje, nu weer, en dat zal ze vanaf nu altijd blijven.”

In onze rubriek #Manzktvrouw stellen we mannen voor die op zoek zijn naar liefde. In deze video: Hans (77), die een dame zoekt om mee te dansen.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Renée Lamboo-Kooij. Fotografie: Dafne Ederveen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden