null Beeld Shutterstock / UvGroup
Beeld Shutterstock / UvGroup

Marijkes (41) man verliet haar voor zijn collega: “Al na twee maanden trok hij bij haar in”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Dit is het verhaal van Marijke. Haar man werd verliefd op zijn collega.

Voor -en tegenspoed

Marijke (41): “Vijf jaar geleden werd mijn man verliefd op een collega. Al na twee maanden trok hij bij haar in. Ik bleef achter met onze dochters, een tweeling van vier. We hadden het tot die tijd altijd goed gehad. We waren elkaars beste vrienden, de seks was geweldig. Eerlijk gezegd begreep ik niet wat hem opeens bezielde. Ik was diep ongelukkig toen hij me verliet, ik hield nog steeds van hem en al die tijd hoopte ik dat hij terug zou komen.

Crimineel

Mijn ouders hebben me door die zware tijd heen geholpen, al had ik wel moeite met de akelige dingen die ze over hem zeiden. Hij had me dan wel in de steek gelaten, maar daarom hoefden ze nog niet te doen alsof hij een crimineel was.

Na een halfjaar stond hij plotseling weer voor mijn neus. Het was allemaal één grote vergissing geweest en hij wilde weer thuiskomen. Dat ging mij een beetje te snel. Hij heeft eerst nog een paar maanden op zichzelf gewoond en toen hij me ervan had overtuigd dat hij het meende, mocht hij weer thuis komen wonen.

Eergevoel

Natuurlijk was daarmee niet alles opgelost. Wie zoiets heeft meegemaakt, weet hoelang de pijn blijft en hoe moeilijk het is om niet argwanend te zijn als hij een avond moest overwerken. Zo was het tussen hem en die collega ook begonnen. Het was voor ons allebei een worsteling om elkaar terug te vinden en voor mij om hem weer te vertrouwen. Mijn ouders snapten er niets van. Waar was mijn eergevoel gebleven? Ze wilden nooit meer iets met hem te maken hebben. Maar ja, ze wilden mij en de kinderen graag blijven zien. Nu komen ze wel op bezoek, maar ze negeren hem.

Inmiddels begin ik daar genoeg van te krijgen. Mijn man en ik zijn alweer ruim twee jaar bij elkaar en het moet maar eens afgelopen zijn met die afkeurende blikken. Alleen weet ik nog niet hoe ik tegen hen moet zeggen dat als het zo moet, ik liever heb dat ze wegblijven. Daar zullen ze vast kapot van zijn, en dat verdienen ze niet.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden