Marktplaats Misères Beeld Libelle
Marktplaats MisèresBeeld Libelle

PREMIUM

Marktplaats Misères: “Ze ging ervan uit dat wij het bankstel wel even zouden brengen”

Iedere week vertelt een lezeres over haar meest ellendige ervaring op Marktplaats. Dit keer vertelt Frederique (42) over de vrouw die haar oude bankstel kocht en ’m kwam ophalen met een bakfiets: “Ze dacht dat het wel zou passen.”

Tara StokdijkLibelle

Verkoper: Frederique (42)

Item: bankstel

Vraagprijs: €50,-

“Toen mijn vriend en ik gingen verhuizen besloten we al gauw dat we een nieuwe bank wilden. Onze oude bank hadden we al meer dan 10 jaar en was aan vervanging toe. Maar ’m zomaar bij het grofvuil zetten, vonden we zonde. Hij was immers niet stuk of zwaar bevuild. We besloten ’m op Marktplaats te zetten ‘tegen elk aannemelijk bod’.

Deal

Tot onze verbazing kwamen er best wat biedingen op binnen. Uiteindelijk sloten we een deal met een vrouw voor €50,-. We spraken af op welke dag ze de bank zou komen ophalen.

Vrouw op een bakfiets

Wij hadden inmiddels de sleutel van ons nieuwe huis al een tijdje en waren daar al half ingetrokken. De oude bank stond nog in het oude huis. Speciaal voor deze afspraak gingen mijn vriend en ik die middag naar het oude huis toe. We hadden om 16:00 uur ’s middags met de vrouw afgesproken, maar ze kwam flink te laat.

Mijn vriend besloot bij het raam te gaan staan wachten. Hij keek uit naar een vrouw in een grote auto of een busje, er moest immers een bank in. Op een gegeven moment zei hij: ‘Er komt nu iemand aan, maar dat is een vrouw op een bakfiets, dus dat kan haar niet zijn.’

Verbazing

We waren stomverbaasd en vroegen de vrouw wat haar plan was. Ze bleek helemaal geen rijbewijs te hebben, dus was nooit van plan geweest om met de auto te komen. Volgens haar moest het makkelijk passen, ze had immers al allerlei meubelstukken met haar bakfiets opgehaald, ook grote fauteuils. Toegegeven: het ging hier om een kleine tweezitsbank van zo’n 1.60 meter breed, geen enorm bankstel, en ze had een bakfiets met een flinke bak. Maar dat dit niet ging lukken zagen we gelijk.

Busje van de buurman

Mijn vriend probeerde haar nog te helpen, maar al gauw werd duidelijk dat het inderdaad niet ging passen. Daarna vroeg de vrouw wat voor auto wij hadden. Haar brutaliteit maakte me pissig: het gemak waarmee ze ervan uitging dat wij de bank dan wel naar haar huis zouden brengen. Maar ze heeft mijn vriend nog zo gek gekregen ook!

Wij hadden geen grote auto, maar toevallig had de buurman een busje. Mijn vriend is gaan vragen of we die even mochten lenen. Zo heeft hij het bankstel bij de vrouw thuis afgeleverd. Al met al is hij een ruim uur weggeweest. En dat voor €50,-.

Van de domme

Achteraf gezien denken we dat de vrouw echt wel wist dat dit nooit ging lukken. Ze hield zich waarschijnlijk gewoon van de domme, in de hoop dat wij de bank wel even naar haar toe zouden rijden. Zo zie je maar: brutale mensen hebben de halve wereld.”

Ook zoiets meegemaakt?

Heb jij ook zo’n verhaal? Vertel ons over jouw Marktplaats Misère door onderstaand formulier in te vullen en wie weet verschijnt het verhaal binnenkort op Libelle.nl. We vragen je om het verhaal zo uitgebreid mogelijk te vertellen. Het mag uiteraard anoniem.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden