Masterclass BBQ

Voor 4 personen

• 125 gram boter, op kamertemperatuur

• het sap van ½ en de rasp van 1 sinaasappel + 2 sinaasappels in schijfjes

• 1 tl wittewijnazijn

• 1 plukje saffraandraadjes (1 pakje van 0,05 gram)

• 1 tl venkelzaad, uit de vijzel

• zout en versgemalen zwarte peper

• 1 venkelknol, in flinterdunne schijfjes

• 2 hele zeebaarzen, ongeveer 500 gram per stuk, schoongemaakt en ontschubt

• keukentouw of een visrooster

Verwarm de boter, sinaasappelsap en rasp, azijn, saffraan en venkelzaad in een steelpan. Breng de jus op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Dek het af en bewaar het in de koelkast tot gebruik. Dit kan goed van te voren. Haal het 30 minuten voor gebruik uit de koelkast om iets zachter te laten worden.

Kerf met een scherp mes de huid van de zeebaars een aantal keer schuin in en wrijf 1 eetlepel van het botermengsel in alle sneden en de holtes. Bestrooi de vissen royaal met peper en zout en vul de holtes verder met sinaasappel en flinters venkel.

Bind ze dicht met keukentouw of doe de vissen in een visgrillrek.

Als het vuur getemperd is en de kooltjes gloeien, kunnen de vissen op de grill. Zet op een hoekje van de grill het pannetje met het botermengsel. Steek er een kwastje in en besmeer de vissen steeds, tijdens het grillen met het botermengsel. Keer ze na ongeveer 5-6 minuten en grill ze nog eens 5 minuten op de andere zijde.

Serveer de vis met de warme sinaasappelboter erbij en een salade met haricots verts en groene asperges.

Bereiden: circa 20 min. Grillen: circa 12 min. Circa 445 kcal per portie

Kijk voor de andere BBQ recepten in Libelle 24

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden