null Beeld

Mediterrane bonensoep

Hoofdgerecht voor 4-6 personen


Benodigdheden:

  • 125 g bakbacon, in reepjes
  • 125 g chorizo, in plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 2 rode paprika’s in reepjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 blikken tomaatblokjes (à 4 dl)
  • 6-7 dl vlees- of kippenbouillon
  • 4 blaadjes salie
  • 2 blikken Italiaanse witte bonen (cannellinibonen) à 4 dl, uitgelekt
  • zout, peper
  • 4 el fijngesneden koriander

Bereidingswijze

  1. Bak bacon en chorizo krokant in de olie.
  2. Voeg ui, paprika en rode peper toe en bak ze 5-8 min. mee.
  3. Voeg de tomaten met vocht, bouillon en salie toe en laat de soep circa 30 min. zachtjes sudderen.
  4. Roer de bonen erdoor en warm ze even mee.
  5. Breng op smaak met zout, peper en koriander.
  6. Serveer met quesadilla.

Bereidingstijd: circa 45 min. Circa 445 kcal p.p. (met quesadilla)

Quesadilla

Bestrooi 1 bloemtortilla royaal met geraspte belegen kaas en een snufje tijm. Dek af met een 2e bloemtortilla en rooster de quesadilla in een grillpan aan beide kanten, tot de kaas is gesmolten. Snijd in puntjes.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

null Beeld


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden