null Beeld

Medium Barbara over 2015: warme zomer, maar Trijntje wint Songfestival niet

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Wat staat ons in 2015 allemaal te wachten? Libelle Daily vroeg aan paragnost Barbara om een aantal voorspellingen voor dit nieuwe jaar te doen.

Helene van Santen

Krijgen we een warme zomer?

“Ja! Mijn gevoel zegt dat de zomer van 2015 een kopie wordt van die van 2014, lekker warm dus. Ik maak me wel zorgen om de toename van tornado’s. Bij deze vraag zag ik windhozen voor me. Niet alleen volgend jaar, maar ook de jaren daarna krijgen we daar steeds vaker mee te maken.”

Gaat Trijntje Oosterhuis namens Nederland het Eurovisie Songfestival winnen?

“Helaas niet. Ze komt wel in de finale, maar daar eindigt ze in de middenmoot. Ik zie een scorebord voor me, die in het midden oplicht. Trijntje gaat het dus goed doen, maar ze wint niet.”

Blijft het kabinet zitten in 2015?

“Ja. In de tweede helft van het jaar komen de twee regerende partijen, PvdA en VVD, tegenover elkaar te staan. Het gaat hard tegen hard, en het lijkt erop dat die nieuwe crisis zal leiden tot een val van het kabinet, maar dat gebeurt uiteindelijk niet. ”

null Beeld

Gaat het Nederlands elftal het WK Vrouwen Voetbal winnen?

“Nee, en dat vind ik zo erg! Soms zou ik willen dat ik ernaast zat. Mijn gids zegt dat de vrouwen wel heel ver komen, ik denk dat ze derde worden. Net als de voetbalmannen vorig jaar.”

Komen we in 2015 eindelijk uit de economische crisis?

“Nee. Mijn gids zegt dat we pas in 2018 uit de crisis zullen zijn. We gaan de komende jaren stapje voor stapje de goede richting op, al gaat het in een golfbeweging. Ik ben voorzichtig optimistisch.”

Wie is de Mol?

“Eigenlijk kan ik dit niet voorspellen, want het programma is een spelletje. Van mijn gids krijg ik op zo’n vraag door dat het zinloos is. Het is hetzelfde met loterijgetallen, die krijg ik ook nooit door. Zo werkt het niet. Maar als ik puur op mijn gevoel afga, dan zeg ik: Rik van de Westelaken is de Mol.”

Foto: Robert Elsing. Visagie: Bert Richter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden