null Beeld

Meepraten: Adri heeft ongewenst geen kleinkinderen

Lezeres Adri zag zichzelf nooit als moeder en was stiekem wel blij dat zij en haar man geen kinderen konden krijgen. Maar dat ze nu geen kleinkinderen heeft, doet pijn. 

Elselien van Dieren

Ongewenst kleinkinderloos

Moedertje spelen deed ik als kind nooit. Ik had wel poppen, maar daarmee speelde ik allerlei verhaaltjes na. Ik zag mezelf nooit als moeder. Toen ik trouwde, was ik stiekem blij dat wij geen kinderen konden krijgen. Mijn vriendinnen kregen ze wel, mijn broer en andere mensen in mijn directe omgeving ook. Ik genoot langs de zijlijn. Ik wilde graag oppassen, met hun kroost kroelen en spelen, dagjes met ze uit en logeerpartijtjes organiseren, maar ik was steeds oprecht blij als ze daarna weer naar huis gingen. Maar wat ik me absoluut nooit had gerealiseerd, is dat ik dan ook nooit oma zou worden. Nu ik 56 ben, zit ik met een enorm verdriet. Op het eerste gezicht heb ik alles wat me gelukkig zou moeten maken. Ik heb een leuk leven en werk in het kleuteronderwijs (!), ik kan reizen, voor mijn ouders zorgen en ik heb een fantastische vriend en leuke vriendinnen. Maar ik heb dus geen kleinkinderen en dat doet zo’n pijn. Begrijp me goed, ik geniet echt van andermans kinderen. Maar iets dat van jezelf is, iets eigens, tegen dat gevoel kan niets op. Ik ben ongewenst kleinkinderloos.

Adri

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden