null Beeld

Meepraten: bestolen door een vreemde man

Sonja's zus Marie is hoogbejaard, maar kan nog prima op zichzelf wonen. Maar dan wordt ze bedrogen door een vreemde man. "Ze gaf hem 50 euro en weg was hij." 

Elselien van Dieren

Verdrietig

Mijn zus Marie is 90 en ondanks haar hoge leeftijd nog heel kwiek. Ze zit op een gymclub, heeft een gezellig groepje vriendinnen en woont zelfstandig in een portiekwoning. Op een dag werd er bij haar aangebeld. Via de intercom hoorde ze een man. Hij zei zijn naam, maar omdat mijn zus niet goed kan horen, drukte ze gewoon de deur open. Er kwam een nette, aardige man aangelopen die uitlegde dat hij 4 hoog moest zijn, maar dat deze mensen niet thuis waren. Hij vroeg mijn zus of ze 50 euro kon wisselen. Ze stemde toe, en de man liep mee naar binnen. Ze gaf hem 50 euro en weg was hij. Verdrietig bleef ze achter. Ze vond zichzelf stom en was boos dat ze zelf de deur had opengedaan. Daarna kwamen de tranen. Zal deze nette, aardige meneer zelf ook een oude moeder hebben?

Sonja

Ken jij soortgelijke verhalen? Deel ze hieronder!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden