null Beeld

Meepraten: luisteren naar je hoofd of naar je hart?

De schrijfster van deze brief ontmoette een dakloze man en kwam voor een dilemma te staan: hem wel of geen slaapplek aanbieden? 

Elselien van Dieren

Gevoel of verstand?

"Vandaag zat er een man naast mij in de bibliotheek. Hij belde naar diverse instanties en ik hoorde hem vragen om een slaapplaats. Hij was dakloos, zei hij. Hij zag er netjes uit, deze man van middelbare leeftijd, en leek niet onaardig. Hij had een vriendelijke stem en een verzorgd uiterlijk. Ik zou willen weten hoe hij in deze situatie terecht is gekomen. Ik zou hem een slaapplaats kunnen bieden, bedacht ik, maar mijn verstand schreeuwde: Nee! Kan ik hem vertrouwen? Kan ik iemand die ik niet ken zomaar een bed aanbieden? Ik woon alleen en was te bang om een vreemde in huis te halen. Hoe erg is het om op straat te leven en te zwerven? Mijn grootste angst is voor sommige mensen werkelijkheid. Jammer genoeg kon ik mijn hart niet laten spreken, want ik vond het niet verantwoord om een onbekende op te vangen. Toch hoop ik van harte dat er mensen zijn die wél luisteren naar hun hart en deze man een kans geven."

Anoniem

Wat zou jij doen? Deel je mening hieronder!

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden