null Beeld

Mercurius staat retrograde in Waterman: doe déze klus voor 20 februari

Het jaar 2021 is nog maar net begonnen en Mercurius staat in retrograde. Dat betekent dat je rekening moet houden met een aantal zaken om zonder al te veel kleerscheuren februari te halen.

Daphne Dorgelo

De retrograde is op 30 januari begonnen en zal tot 20 februari 2021 duren.

(Mis)communicaties

Volgens in het boek 'De Sterren' van coach en astrologe Carolyne Faulkner wordt Mercurius geassocieerd met bewustzijn, intellect en denkprocessen. De positie van Mercurius in je horoscoop toont aan hoe je denkt, communiceert en beslissingen neemt. Het zegt ook vaak wat over de dingen die jou interesseren en waar jij je zorgen om maakt.

Zo'n drie à vier keer per jaar gaat de planeet ongeveer drie weken in retrograde. De planeet trapt als het ware op de rem en beweegt een stuk trager. Daardoor ontstaan er technologische disfuncties en miscommunicaties. Ook kunnen er boodschappen uit het verleden komen (in de vorm van een berichtje van een oude bekende). Sommige mensen beperken het contact met anderen om zo die miscommunicatie te voorkomen, blijven tijdens de retrograde het liefste zoveel mogelijk binnen - wat nu sowieso geen slecht idee is - en het tekenen geen contracten (want, again, miscommunicaties). Kan het tekenen van zo'n contract niet wachten? Lees dan de minuscule lettertjes extra goed - en nog eens, en nog eens. We geven het maar even mee.

Tijd om te reflecteren

Dus, niet doen: grote projecten beginnen, vluchtig belangrijke contracten tekenen en vertrouwen op je technologische devices. Wat wél? Maak een innerlijke reflectie. Mercurius retrograde in Waterman is een periode om goed na te denken over je huidige situatie. Ben je blij met de situatie zoals die nu is? Waar wil je naartoe? Welke dromen heb je weggestopt?

Ook is dit een moment om oude relaties en emoties los te laten. Zoals we zeiden kunnen bepaalde zaken en mensen plots weer opduiken. Als iets daarvan nog onopgelost is, is dit nu een goed moment om het op te fiksen. Wat bijvoorbeeld? Een onaangename breuk bespreken met een oude geliefde die weer op je pad is gekomen of contact opnemen met een langverloren verloren vriendin die je eigen best wel mist en toevallig weer ergens zag lopen.

Kortom: dit is hét moment om een zelfreflectie te maken en vervolgens onopgeloste zaken met een oude geliefde op te lossen. Succes!

Om problemen te voorkomen met technologie is het belangrijk om alles te updaten. Techvlogger Nina legt uit hoe dit precies zit en geeft hier een paar handige tips bij:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Almanac, Astrologyzone, Beeld: Getty

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden