Cadeau Beeld Shutterstock
CadeauBeeld Shutterstock

PREMIUM

Merel (37): “Oma is alleen nog maar welkom als wij van tevoren weten wat ze onze zoon cadeau geeft”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend.

Tineke BeishuizenShutterstock

Merel (37): “Mijn schoonmoeder is een vrouw vol verrassingen. Zo gaf ze onze zoon op zijn zesde verjaardag een schattig tentje, met de woorden: ‘Nu kun je straks als het mooi weer is fijn in de achtertuin slapen!’ Mijn zoon dolblij, vergeleken bij dat tentje verbleekten alle andere verjaarscadeaus.

Zoon blij, ouders niet

Nu moest er heel wat gebeuren wilde ik mijn zoon van zes in een tentje in de achtertuin laten slapen, dus dat leidde tot veel misverstanden en tranen. Mijn man vroeg zijn moeder of ze voortaan alsjeblieft eerst even met ons wilde overleggen voordat ze weer met een origineel cadeau zou komen. Maar dat vond ze niks.

Een jaar later gaf ze haar kleinzoon een kooi met twee cavia’s. Onze zoon dolblij, wij iets minder. Elk moment moesten we op handen en voeten cavia’s achter de bank vandaan halen omdat zoonlief vergeten was ze terug te zetten in de kooi. Weer een jaar later kwam ze met een kooi met een Japanse nachtegaal erin. Als er iets is wat ik verschrikkelijk vind, is het een vogel in een kooi. Vogels moeten vrij zijn om te vliegen, daar zijn ze voor gemaakt. En een troep dat het beest maakte... Door dat gefladder was het altijd stoffig in de woonkamer. Op een mooie dag ontsnapte hij tijdens het schoonmaken van de kooi. Die nachtegaal heeft de zomer in de tuin van de buren doorgebracht, waar we hem hoorden zingen. Maar ik vrees dat-ie de winter niet heeft overleefd.

Verrassing

Daarna kwam er een rustige verjaardag, ze gaf ons kind een computerspel. Wij blij, eindelijk was de boodschap overgekomen. Dachten we. Vorige maand werd hij tien. Al weken van tevoren had zijn oma hem een bijzonder cadeau beloofd. En inderdaad, wat was hij blij met de... pup(!) waarmee ze aan kwam zetten.

Wij, twee fulltime werkende ouders, zitten nu in het weekend op een puppy-opvoedcursus, betalen ons blauw aan de hondenuitlaatservice en lopen ’s avonds laat door weer en wind nog een rondje door de buurt. Oma is alleen nog maar welkom op de verjaardag van haar kleinzoon als wij van tevoren weten wat ze hem gaat geven.”

Interview: Tineke Beishuizen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden