null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Merel (38) vergaf haar vriend dat hij meerdere malen vreemdging

Merels vriend Bas is tijdens hun relatie een aantal keren vreemdgegaan met verschillende vrouwen. Toen Merel dat ontdekte voelde ze zich enorm gekwetst. Tóch vergaf ze Bas en hebben ze samen een kind gekregen.

Merel (38): "Toen ik ontdekte dat Bas was vreemdgegaan, voelde ik me enorm gekwetst en was ik woedend. Maar ik schaamde me ook tegenover de buitenwereld. Ik was dus blijkbaar niet leuk, lief, mooi genoeg om trouw aan te zijn. Een van mijn eerste vragen was dan ook: wie weet het nog meer? Ik voelde me zo vernederd en wilde niet dat iemand daar getuige van zou zijn. Bas had geen affaire, maar is tijdens onze relatie meerdere keren vreemdgegaan met verschillende vrouwen. Onenightstands tijdens zijn zakenreizen, maar ook een keer tijdens een weekendje stappen met vrienden. Toen ik een hotelrekening vond waaruit bleek dat hij niet alleen op die kamer was geweest, heeft hij alles opgebiecht. Tenminste, ik ga ervan uit dat dat alles was. Zeker weten doe ik dat niet, maar ik kies ervoor om hem te geloven."

Een kind

"Het is nu vijf jaar geleden en hoewel ik in eerste instantie zeker wist dat dit het einde van onze relatie betekende, zijn we nu nog steeds samen en hebben we een kind gekregen. Na mijn ontdekking ben ik een paar weken bij mijn beste vriendin gaan logeren. En nadat de eerste schok voorbij was, had ik ruimte voor zijn kant van het verhaal. Het hielp mij enorm dat Bas heel erg naar zichzelf had gekeken. Waarom hij dit had gedaan, wat erachter zat. En niet onbelangrijk, hoe hij van plan was de oorzaak van zijn behoefte aan aandacht van andere vrouwen aan te pakken.”

Therapeut

"Daarnaast was hij bereid naar mij te luisteren. Er was ruimte voor mijn gevoelens. Voor mijn boosheid, mijn verdriet, al die emoties die elkaar continu afwisselden. We zijn ook twee keer naar een therapeut geweest, met wiens hulp we duidelijke afspraken hebben kunnen maken. Zo vond ik het belangrijk dat ik zo nu en dan in zijn telefoon zou mogen kijken, ter geruststelling. Bas vond dat te ver gaan, maar toen ik hem, met ondersteuning van de therapeut, kon uitleggen dat ik meer nodig had dan enkel zijn blauwe ogen om hem opnieuw te kunnen vertrouwen, begreep hij dat. Ik denk dat ik uiteindelijk maar twee keer in zijn telefoon heb gekeken, maar het idee dat het kon, heeft mij erg geholpen. En ik heb mijn schaamte aan de kant geschoven en het uiteindelijk aan al onze vrienden verteld. Toen bleek ook dat wij lang niet de enigen waren die met deze situatie worstelden. Ook daarin vond ik veel troost.”

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Nienke Pleysier. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden