Meringues van bruine suiker

Voor 6 stuks:

Libelle Admin

125 g eiwitten

240 g donkere basterdsuiker

1 tl gemalen kardemom

zure room

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten met de suiker met een garde 4-5 min. in een vetvrije kom boven een pan met heet water tot de suiker is opgelost en de eiwitten warm aanvoelen.
  2. Gebruik nu een mixer en klop het mengsel op de middenstand circa 2 min.
  3. Voeg de kardemom toe en klop het mengsel dan 6-8 min. op de hoogste stand tot het eiwitmengsel drie keer het volume heeft en stijf en glanzend is.
  4. Schep met een lepel 6 ovale vormen op een – met bakpapier beklede – bakplaat en zet de bakplaat in de oven. Schakel de temperatuur terug naar 110°C en bak de meringues 1-11/2 uur in het midden van de oven tot ze krokant zijn.
  5. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
  6. Serveer ze met de rabarber en een schepje zure room.

Gepocheerde rabarber met kardemom en meringues van bruine suiker.

Nagerecht voor 6 personen:

280 g witte basterdsuiker

sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel

1 tl roze peperkorrels

1 tl sechuanpeper

2 steranijs

600-750 g jonge rabarber (hoeft u niet te schillen, de stelen zijn nog mals), in stukken

Bereidingswijze:

  1. Breng de suiker met 33/4 dl water, sinaasappelsap en – rasp, beide soorten peper en steranijs aan de kook.
  2. Roer de rabarber erdoor en dek de pan af. Zet nu direct het vuur uit en laat de rabarber circa 15 min. staan tot hij zacht is.
  3. De rabarber kan warm of koud worden geserveerd met meringues.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Finking

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden