null Beeld

Met deze tips blijven blauwe bessen altijd lekker

Blauwe bessen zijn lekker én ook nog eens ontzettend gezond. Ze bevatten weinig calorieën, veel vezels en barsten van de antioxidanten. Helaas komt het weleens voor dat ze minder lekker zijn dan ze eruitzien. Een kwestie van goed bewaren. En dat doe je met de volgende tips:

Tosca de Jong

1. Als je een bakje blauwe bessen hebt gekocht, kijk dan gelijk even of er rotte besjes tussen zitten. Die met een beetje schimmel bijvoorbeeld. Haal deze er uit, zodat ze niet de rest kunnen beschimmelen.

2. We zijn gewend om fruit eerst af te spoelen voordat je het in je mond stopt, maar bij blauwe bessen kun je dit beter niet doen. Ze hebben van nature een beschermlaagje, waardoor ze langer vers blijven.

3. Bewaar blauwe bessen altijd in de koelkast. En leg ze niet in de buurt van ander (rijpend) fruit.

4. Worden de bessen ineens heel erg rijp, dan kun je ervoor kiezen om ze in te vriezen. Ze blijven ingevroren maanden goed. Mocht je - op welk moment dan ook - zin hebben in deze gezonde pareltjes haal ze dan wel een uurtje voordat je ze gaat eten uit de vriezer.

Bron: libelle-lekker.be. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden