null Beeld

Mijn jeugd en gedwongen huwelijk in een sekte

Elissa Wall, de schrijfster van dit boek, groeide op in een gemeenschap van de Fundamentalist Church of Latter Day Saints (flds).

Ze groeide op met een vader, twee moeders en 22 broers en zussen. Deze gemeenschap is een mormoonse sekte. Zij geloven dat een man pas in de hemel kan komen als hij minimaal drie vrouwen heeft.

Elissa werd op veertienjarige leeftijd gedwongen te trouwen met haar neef die vijf jaar ouder is. ‘Ik hield niet van hem, ik zag hem helemaal niet zitten. Bovendien: ik was een meisje, hij was een volwassen man!’

Toch drukte haar familie dit huwelijk door en werd het voor Elissa een grote nachtmerrie. Elissa Wall wordt vernederd en seksueel misbruikt.

Gelukkig wist zij in 2005 te ontsnappen uit deze nachtmerrie en klaagde zij de sekteleider Warren Jeff aan wegens verkrachting en misbruik van minderjarige meisjes.

Dit nieuws werd over de hele wereld bekend. In dit onthullende, maar vooral ook schokkende boek, vertelt Elissa Wall haar verhaal.

Ze is nu 22 jaar oud, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Het begon toen ik veertien was – Elissa Wall, Uitgever Boekerij – Arena

ISBN 9789089901415, Prijs € 12,50

Verschenen in november 2009

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden