mijn verhaal

christien72

mijn verhaal

Begin 2004 had ik klachten .Was heel moe vreselijk verkouden en erge pijn in mijn zij en erg misselijk en overgeven. Uiteindelijk naar de dokter gegaan en die stuurde me door naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Echo laten maken van boven en onderbuik en bloed geprikt en alles .Een aantal dagen later werd ik door de huisarts opgebeld dat ik langs moest komen . Er waren verschillende dingen aan de hand .In het bloed konden ze zien dat ik een virusinfectie had.In de bovenbuik zagen ze iets zitten en ze hadden gezien dat ik 12 weken zwanger was !Om te onderzoeken wat dat in de bovenbuik was wilden ze een kijkoperatie uitvoeren . De chirurg die dit zou gaan doen had gezien dat ik 15 jaar terug een feochromocytoom had gehad (gezwel aan de bijnier dat teveel hormonen aanmaakt).Het gebeurt haast nooit dat deze ziekte terugkomt maar hij wou dit eerst uitsluiten want een operatie kan dan heel gevaarlijk zijn. Door extra uitstoot van hormonen en dat jaagt de bloeddruk dan weer op .

Mijn bloeddruk was ook veel te hoog voor het begin van een zwangerschap.Nou, urine verzamelen en laten onderzoeken.

Inmiddels voelde ik me wat beter en was weer naar mijn werk gegaan . Werd ik daar in mijn middagpauze opgebeld door een arts uit Groningen !(Het andere had zich in zwolle afgespeeld).Ik moest zo snel mogelijk opgenomen worden want het was heel gevaarlijk als ik zo rondliep,want het feochromocytoom was wel teruggekomen !En daarbij was ik ook nog eens zwanger !Heel lastig allemaal .Er werd ons ook als eerste gevraagd of de zwangerschap wel gewenst was !……Met andere woorden… Nou die was zeker gewenst het was een geschenk voor ons !Eerst was het plan dat ik geopereerd zou worden voor de 24ste week van de zwangerschap maar het leek nog wel redelijk goed te gaan en had geen aanvallen gehad(die kun je ervan krijgen)En het zou een hele grote operatie worden met grote risico’s voor moeder en kind. Dit werd gelukkig uitgesteld maar dat betekende dat ik mijn hele zwangerschap in Groningen moest blijven om na de geplande keizersnee (bevallen mocht ook niet).Om 5 weken daarna geopereerd te worden.Heel spannend allemaal !13 februari werd ik opgenomen. Mijn vriend en ik zouden 11 Maart trouwen ! Maar dit moest afgeblazen worden !In het ziekenhuis kreeg ik een eigen kamertje waar mijn vriend dan in het weekeind ook mocht blijven ! Dit was allemaal geweldig hoor dat dat kon! Na de keizersnee mocht ik als ik weer van de Ic afkwam zelf voor de baby zorgen. Voor zover dat mogelijk was natuurlijk. 13 Juli is onze zoon ter wereld gekomen ! Helemaal gezond !5 weken daarna ben ik geopereerd ,dat was een grote operatie waarbij ze een massa lymfeklieren uit mijn buik hebben gehaald. Dit bleken uitzaaiingen te zijn van 15 jaar terug. Hier goed doorheengekomen maar bij controle bleek dat ze toch niet alles weg hadden kunnen halen . In Januari 2005 nog weer een grote operatie gehad waarbij ze ineen keer ook stukjes uit een long hebben gehaald want daar zat ook wat(dit was hetzelfde).

En bij controle:weer een domper want het was nog niet goed !Mijn arts had het over een MIBG behandeling gehad(met radioactief jodium). Om dit 6 keer te doen met tussenpozen van 3 maand. Na 3 keer had dit zo goed geholpen dat er niets meer te zien was ! Dat was fantastisch natuurlijk ! Dus dat hoefde niet meer ! Wel onder strenge controle blijven natuurlijk . Tussen de laatste 2 behandelingen door zijn we op 6 oktober 2005 toch nog getrouwd !

Nu inmiddels 4 en een half jaar later heb ik bij de laatste controle te horen gekregen dat er toch weer iets zit . Het maakt geen hormonen aan of zo maar ja…. Opereren is volgens chirurgen heel moeilijk en doen ze ook niet als de patient zich goed voelt . En ik voel me goed !!!! Gelukkig !!!! Dus als ik klachten krijg dan misschien nog wel weer die behandelingen. (Te vaak is dit ook weer niet goed )

Deze vorm van kanker is wel heel langzaamgroeiend.

Zoals ik al zei voel ik me goed en geniet ontzettend van ons gezin !

De groeten allemaal van Christien Timmerman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden