null Beeld

Mijn vriendin viel 66 kilo af!

Libelle Admin

Wilma (34): “Ik ontmoette Miranda drie jaar geleden in de sportschool. We kenden elkaar al van gezicht omdat we allebei kapster zijn. Maar pas toen we tijdens het sporten aan de praat raakten, ontstond er een vriendschap. Het was meteen raak. Er was een soort klik. We konden alles tegen elkaar zeggen en steunden elkaar vanaf het begin door dik en dun, letterlijk. Ik wist dat Miranda wilde afvallen. Ze was 140 kilo toen ze daaraan begon. Ze accepteerde niet langer hoe ze eruitzag en was fanatiek aan de slag gegaan. Ze wilde die vrouw in de spiegel niet meer zijn. Maar het was echt een strijd.

Een jaar lang waren aardappels, brood, toetjes, snoep – eigenlijk alles wat lekker is – verboden. Ze leefde op vlees en groenten. Ik heb met bewondering gezien hoe goed ze dat volhield. Ze had een doel voor ogen en moest en zou dat bereiken. Natuurlijk waren er momenten waarop ze wilde opgeven. Maar eigenlijk werd het pas echt zwaar nadat ze een operatie had ondergaan. Ze was ondertussen 66 kilo kwijt en haar huid was los en slap geworden. Ze hebben dat in het ziekenhuis allemaal weer strak getrokken. Daarna zag ze er fantastisch uit, maar toen begon de innerlijke strijd pas echt. Hoewel ze slank was, zag ze in de spiegel nog steeds een dikke vrouw.

Gelukkig is ze langzaam gaan inzien dat ze er mag zijn. En eindelijk kan ze naar zichzelf in de spiegel kijken en denken: ik zie er goed uit vandaag. Het maakt me gelukkig om dat te zien. Het is uiteindelijk waar ze het voor gedaan heeft.

Bent u benieuwd naar het hele verhaal van Wilma en Miranda? Lees dan het hele artikel in Libelle 10 op pagina 44. Of bekijk het artikel over de heldspel en plaats uw verhaal.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden