null Beeld

Mooie verhalen

Barbara (50) is redactiemanager. Met Gaius heeft ze twee zonen (David, 15, en Louie, 13) en een dochter (Judy, 11).

Redactie

‘Barbara, ik denk dat dit een prachtig onderwerp is voor online: een wekelijkse column naar aanleiding van het stuk dat ze voor het blad schreef?’ Dat mailde collega Marleen mij afgelopen voorjaar. Het ging over het verhaal dat Janneke Siebelink voor Libelle schreef over haar vrijwilligerswerk in een hospice. Janneke wil van betekenis zijn voor mensen die nog maar een paar maanden, weken, dagen te leven hebben. Dat doet ze door elke week te koken voor de bewoners van ‘haar’ hospice. En door te luisteren naar verhalen of er simpelweg te zijn voor wie het even zwaar heeft. Maar óók door hun verhaal op te schrijven voor Libelle. Eigenzinnige ouderen die precies weten wat ze wel en niet willen en Janneke vindt haar weg in haar contact met hen.
Toen ik voor het eerst met Gaius meeging naar zijn grootmoeder, die weliswaar niet in een hospice lag, maar in een verzorgingshuis, sommeerde zij haar kleinzoon beneden even wat te drinken te halen, zodat ze even alleen kon zijn met mij. Een imposante oude vrouw, die niet zelf uit haar stoel kon komen. Toen de deur achter hem dichtviel, richtte ze zich tot mij: ‘Zo. Wil je nu even mijn planten water geven?’ Ik was totaal verbouwereerd. Was dit haar manier om contact met mij te maken? Ik had het er mee te doen en heb gedaan wat ze me vroeg.

null Beeld

Vanaf volgende week in Libelle en op libelle.nl:

onze nieuwe (online) columniste Janneke Siebelink

Vanaf 26 augustus ligt de nieuwe Libelle in de winkel en vanaf 25 augustus al digitaal te lezen!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden