De mooiste brief Beeld Getty Images/500px
De mooiste briefBeeld Getty Images/500px

PREMIUM

Mooiste brief: “Er biggelt een traan van dankbaarheid over mijn wang. Het is goed zo, mama”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Ellen over het afscheid van haar moeder.

EllenGetty Images/500px

Twee libellen

Zolang ik me kan herinneren, was mijn moeder Libelle-abonnee. Ook toen ik uit huis ging, kreeg ik de Libelle van haar. We hadden een moeizame relatie, maar het laatste jaar van haar leven was ze ziek en kwamen we dichter tot elkaar. Dat voelde goed. Ik gaf haar een knuffel als ik bij haar kwam en zij zei zelfs af en toe dat ik er mooi uitzag. De laatste dag dat ze zou leven zijn we nog op bezoek geweest. Anderhalf uur later was ze overleden. Ik was dankbaar dat verder lijden haar bespaard bleef.

De dag van de begrafenis was het prachtig weer. Mij viel meteen op dat er een libel op de microfoon zat. Ik glimlachte. De microfoon werd naar de andere kant van het graf verplaatst en de libel werd weggejaagd, maar kwam gewoon terug en bleef zitten tot de dominee ‘amen’ zei. Op dat moment kwam er een andere libel bij, alsof die de libel van de microfoon kwam ophalen, en samen vlogen ze weg.

Lieve mama, ik kan nu zeggen: dankjewel dat je mijn moeder bent. Ik heb een mooie tattoo van een libel laten zetten met twee sterretjes, eentje voor jou en eentje voor papa. Net las ik In gesprek met Libelle en ik dacht weer aan jou. Met deze brief kan ik het afsluiten. Ik glimlach en er biggelt een traan van dankbaarheid over mijn wang. Ik hou van je, mama. Het is goed zo.

Ellen

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden