De mooiste brief: “Mijn man kreeg drie hersentumoren, terwijl hij nooit eerder ziek was” Beeld Getty Images
De mooiste brief: “Mijn man kreeg drie hersentumoren, terwijl hij nooit eerder ziek was”Beeld Getty Images

PREMIUMDe mooiste brief

Mooiste brief: “Mijn man was nooit ziek en toen kreeg hij drie hersentumoren”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Wally over het verlies in haar leven.

Wally Kuhne-SchaafsmaGetty Images

Ik was bijna 48 jaar gelukkig getrouwd, kreeg vier zoons en een dochter waarvan de oudste zoon werd doodgereden toen hij 22 was. Mijn man kreeg drie hersentumoren, terwijl hij nooit eerder ziek was. Binnen drie maanden overleed hij. Twee weken daarna overleed onze kleinzoon van 16 aan melanoom. Drie jaar later overleed zijn vader, mijn tweede zoon, óók aan melanoom. Hij was 47. Na vier jaar kreeg ik een lieve vriend. Hij had tia’s gehad, had een pacemaker en longkanker, en we zijn nog vier jaar gelukkig geweest tot hij stierf. Na drie jaar kreeg ik opnieuw een vriend. Voor hem ben ik verhuisd naar Enschede. Wel in zijn buurt, maar niet in zijn huis, want hij is ouder en ik wilde niet weer iemand verzorgen. Nu ben ik aan de beurt: twee maanden geleden hoorde ik dat ik longkanker heb. Ik heb veel pijn gehad, zag het bijna niet meer zitten, maar de artsen zijn geweldig. Nu ik pijnvrij ben, geniet ik weer met volle teugen. Ik ga weer lekker bridgen en we zien wel hoe het verdergaat. Laatst heb ik mijn 84e verjaardag gevierd en wie weet, volgend jaar mijn 85e! Ik heb mijn kinderen en mijn vrienden en ben al met al een gelukkig mens.

Wally Kuhne-Schaafsma

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden