null Beeld

Na 5 weken eindelijk géén storm in het weekend

We hadden Ciara, we kregen Dennis. En dit weekend? Rust! Het is even gedaan met de zware windstoten en het onstuimige weer. Er komt wel regen en het zal voor langere tijd bewolkt zijn zondag, maar voor het eerst in 5(!) weken hoeven we geen zware storm te verwachten.

Fenna Witteveen

Beide weekenddagen zien er verschillend uit. Zaterdag is de kans op zon vrij groot en zal het overwegend droog zijn. Prima weer om wat leuks te doen. Het zal zo'n 9 à 10 graden worden. Zondag kun je het beste binnen blijven, want er komen perioden van regen met een matige tot vrij krachtige wind. Maar gelukkig zal het allemaal niet zo onstuimig worden als voorgaande weken, want in de loop van de middag kan de zon doorbreken en neemt de wind af.

Schade door storm voorkomen

Niet alleen is zonnig weer lekkerder dan al die regen die we de afgelopen weken hadden; de stormen hebben ook aardig wat teweeg gebracht. Storm Dennis was gelukkig iets minder heftig, Maar Ciara blies de nesten van eikenprocessierupsen uit de bomen, en bracht aardig wat schade met zich mee. Ciara, die trouwens in Duitsland storm Sabine heet, maakte 150 miljoen euro aan schade.

Dat valt in het niet bij de storm die we in januari 2018 hadden. Toen liep het bedrag op naar 450 miljoen euro. De reden dat het schadebedrag lager is uitgevallen, heeft niet alleen te maken met het feit dat de storm minder heftig was, Nederland heeft dit keer ook goed geanticipeerd dankzij de waarschuwingen en voorlichtingen van verzekeraars en overheidsdiensten. Mocht er in de toekomst weer een storm komen; met deze 6 tips kun je schade door storm voorkomen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weer Online, Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden