Mathilde en Sebastian met Benjamin. Op de foto achter de bank hun overleden zoontje Jona Beeld Marlies Wessels
Mathilde en Sebastian met Benjamin. Op de foto achter de bank hun overleden zoontje JonaBeeld Marlies Wessels

PREMIUM

Na het overlijden van zoontje Jona (2), verloor Mathilde (25) ook haar man Sebastian

De Waddinxveense Mathilde (25) is na haar zoontje Jona (2) nu ook haar man Sebastian (31) verloren. Ze blijft achter met haar zoontje Benjamin (1).

Maarten MolenaarGijs KoolMarlies Wessels

‘Mijn allergrootste schat. Until we meet again’, schrijft een diepbedroefde Mathilde Beverloo de Rooij op Instagram. Ze kreeg sinds maandag al vele duizenden reacties op dit overlijdensbericht. Haar meer dan 40.000 volgers weten dat Sebastian al geruime tijd ziek was én dat ze in 2020 ook al haar zoontje Jona (2) was verloren.

Ze is nu alleen over met haar zoontje Benjamin (1). Haar echtgenoot Sebastian overleed maandag aan de gevolgen van kanker. De afgelopen weken verslechterde zijn situatie snel. Hij kreeg chemokuren en onderging een stamceltransplantatie. Die sloeg niet voldoende aan.

Mathilde: ik kan niet ook Sebastian nog verliezen

Mathilde schrijft al geruime tijd op onder meer Instagram en in een column in een christelijk weekblad over haar bizarre gezinsleven. Ook in het AD vertelde ze openhartig over het drama. Haar verhaal dat ze eerst haar zoontje kwijtraakte door een ziekte en dat nu haar man op jonge leeftijd is overleden, raakt velen.

Enkele dagen terug meldde ze op het sociale medium dat het niet goed ging met Sebastian. “Ik smeek God of Hij Sebas sparen wil. Ik kan niet ook nog mijn man verliezen. Smeek met me mee alsjeblieft.” Daaraan werd massaal gehoor gegeven, maar Sebastian redde het desondanks niet.

‘Ik ken je niet, maar wat moet je veel incasseren en loslaten. Wat een onnoemelijk zware weg’, luidt één van de duizenden reacties op Instagram op het overlijden van haar echtgenoot.

Noodlot sloeg toe voor Mathilde en Sebastian

Jona (2) overleed in 2020 aan een ziekte waar de artsen nooit echt de vinger achter konden krijgen. Korte tijd later werd ze weer zwanger, maar al snel sloeg het noodlot opnieuw toe in de vorm van de ziekte van Sebastian.

Mathilde vertelde in augustus vorig jaar in deze krant ook hoe ze zich staande hield, mede door de hulp van buren, vrienden, familie en kerkgenoten. Het gezin is lid van de Gereformeerde Gemeente in Gouda, een reformatorisch kerkgenootschap. De rouwdienst voor Jona in deze kerk in 2020 is meer dan 80.000 keer bekeken op YouTube.

De dienst werd destijds geleid door dominee Clements, die al meer dan 20 jaar predikant is van deze kerkelijke gemeente. Hij leidt volgende week maandag ook de afscheidsdienst voor Sebastian. Clements noemt de gebeurtenissen in het gezin ‘zeer ingrijpend’. “Het is onvoorstelbaar wat Mathilde moet meemaken. Maar ook voor de ouders is het natuurlijk verschrikkelijk.”

Bemoedigende woorden voor alle betrokkenen

Clements wil maandag een preek houden met veel bemoedigende woorden. “Want dat is echt hard nodig. In de kerk leeft iedereen erg mee met deze familie, met briefjes, appjes, kaartjes en gebed. We willen ook in de toekomst om hen heen blijven staan, want het zal moeilijk worden om verder te gaan na deze ingrijpende gebeurtenissen.”

De kerk waar de afscheidsdienst wordt gehouden in Gouda heeft 1400 zitplaatsen. Clements verwacht maandag ‘enorme drukte’.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden