Naar de haaien

redactie

Naar de haaien is een grappige en spannende verhalenbundel over het temmen van (wilde) dieren. En dieren is ook het thema van de boekenweek dit jaar. Samen met het 15-jarig jubileum van de uitgeverij Eenvoudig Communiceren is dat een goede aanleiding voor het gratis verspreiden van dit boek tijdens de boekenweek. Kijk voor meer informatie op www.eenvoudigcommuniceren.nl.

Presentator Rob Kamphues vertelt op een grappige manier wat er achter de schermen van zijn tv-programma’s ‘De 8 plagen van Rob Kamphues’, ‘Kamphues maakt vrienden’ en ‘Kamphues zoekt de grens’ gebeurt. Zijn avonturen worden steeds spannender. Zo moet hij een papagaai leren praten en met een wilde stier vechten. Rob Kamphues zwemt zelfs in een zee vol hongerige haaien. Ook waagt Rob zich aan een autorally, parachutespringen, bobsleeën, een boottocht over de Orinoco, gaat hij op zoek naar illegale goudmijnen, en gaat hij op bezoek bij Barbie-extremisten.

Voorproefje: lees hier een fragment uit het boek ‘Naar de haaien’ van Rob Kamphues.

Deze versie van Naar de haaien is herschreven in eenvoudig Nederlands. Zodat mensen die moeite hebben met lezen ook van de verhalen kunnen genieten. Het origineel van Thomas Rap verscheen in 2007.

Tot nu toe zijn de moeilijke lezers onder ons altijd overgeslagen tijdens de boekenweek. Dankzij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is daar verandering in gekomen. Eenvoudig Communiceren ontwikkelt al 15 jaar gemakkelijk te lezen boeken en kranten, voor de vele Nederlanders die moeite hebben met lezen. Dit zijn ongeveer 1,5 miljoen volwassenen: bijvoorbeeld dyslectici, inburgeraars en volwassenen die het lezen zijn verleerd. Daarnaast kampen ook steeds meer jongeren met een leesachterstand.

Het boekje ‘Naar de haaien’ is niet te bestellen, maar krijgt u gratis bij een bestelling op www.eenvoudigcommuniceren.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden