column

“Neil staat me op te wachten. Lachende ogen, getraind lichaam in pak”

null Beeld

Tessel (51) is 11 jaar gescheiden en heeft 2 volwassen dochters, Julie en Doris. Hoewel ze de afgelopen jaren een paar relaties heeft gehad, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Waar is die grote liefde voor de rest van haar leven?

Als het vliegtuig landt en ik mijn telefoon van de vliegtuigstand haal, komt er een appje van Neil binnen: Welcome to NYC. Ondanks de lange reis in een overvol vliegtuig ben ik wakker en opgewonden. Ik ben weer in New York! Ik ben hier al vaker geweest en mijn hart gaat elke keer weer sneller slaan van de buzz die in de straten hangt, de gele taxi’s, de wolkenkrabberss, de gillende sirenes, de mensen die in hoog tempo door de straten lopen. Deze keer heb ik ook nog een waanzinnige date.
Sinds kort zit ik op een huizenruilsite. Mijn etage heb ik geruild tegen een appartement in het Meatpacking District, vijftien jaar geleden nog een louche wijk, maar nu een van de coolste buurten van de stad. Het is klein, maar smart ingericht door de twee mannen die het bewonen. Als ik op de bank lig en naar de vissen in het aquarium staar, krijg ik weer een appje van Neil: Tomorrow. 6 pm? Hij geeft me een adres vlak bij het appartement. Een zogeheten speakeasy; zo werden in de jaren 30 de illegale dranklokalen genoemd, toen alcohol verboden was in Amerika.
De volgende avond kies ik zorgvuldig mijn outfit. Liever underdressed dan overdressed op zo’n eerste date: jeans, bloesje, zwart colbert, laarzen en een nieuw lingeriesetje – dat wel. Het regent. Met een verhoogde hartslag loop ik onder mijn paraplu naar het adres. Het is een aftandse koffieshop, waarachter, zo heeft Neil me uitgelegd, een club zit verstopt. Als ik binnenkom, wordt me naar de naam van de gentleman gevraagd met wie ik heb afgesproken. Een onopvallende deur gaat open en opeens sta ik in een schemerige tent met houten lambriseringen en jazzy muziek.
Neil staat me al op te wachten. Lachende ogen, getraind lichaam in pak. We kussen elkaar op de wang. Dan worden we naar een tafeltje geloodst en bestellen we gin-tonics. Zijn jasje gaat uit. Mijn jasje gaat uit. De muziek is hard, met onze hoofden dicht bij elkaar praten en lachen we. Zijn stem lijkt op die van de acteur Dustin Hoffman. Na de tweede gin-tonic ben ik licht in mijn hoofd en wordt ons vriendelijk gevraagd het veld te ruimen voor de volgende reservering. We staan op, trekken onze jasjes aan. Dan kust hij me, vlinderlicht, op mijn mond.
Op straat trekt Neil me de naastgelegen pizzatent in, waar we aan een morsig tafeltje een slice met peperoni verorberen. Terwijl een paar jongens vanonder hun hoodies stuurs toekijken, zoenen we elkaar. Buiten is het droog geworden. Even laten lopen we, mijn hand in zijn hand, door de natte straten naar mijn appartement.

Meer van Tessels Tinder-avonturen vind je hier

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden