null Beeld Petronellanitta
Beeld Petronellanitta

PREMIUM

Nel Donders, moeder van stylist Roy Donders: “Laat de mensen maar ­kletsen, zeg ik vaak tegen hem”

Toen haar zoon Roy net beroemd was als ‘Stylist van het Zuiden’ reageerde zijn moeder Nel (67) nog op alle negatieve berichten over hem. Nu weet ze beter: “Ertegen ingaan maakt de reacties alleen maar feller.”

Deborah LigtenbergPetronellanitta

“Een jaar of acht geleden ging ik boodschappen doen toen er ineens een bus vol vrouwen stopte. ‘Kijk nou! Daar heb je Nel Donders!’ Ik wist niet wat me overkwam. Ze waren vanuit Rotterdam naar Tilburg gekomen om niet alleen Roy, maar ook zijn familie te ontmoeten. Het waren aardige mensen en voor ik het wist zat ik bij hen in de bus. Drankje erbij, er was lekker eten, supergezellig. Even later liep mijn oudste dochter Rian het plein op. ‘Hééé Rian!’ De Rotterdamse dames bonsden op de ramen. Hup, daar zat Rian ook in de bus. Toen ik voorstelde om ons Roy te bellen, gingen die vrouwkes helemaal uit hun dak. Wij met die bus naar ons Roy, ze waren zó blij. Het was leuk en toch dacht ik: wat gebeurt hier? Wij zijn namelijk een gewone familie, maar dan wel een bij wie alles om de kinderen draait. Dus toen Roy als klein jochie wilde optreden, gingen mijn man en ik met hem mee. Toen hij op tv kwam omdat hij meisjes die communie deden mooi maakte, vond ik dat geweldig voor hem omdat hij er zo van genoot. En toen hij negen jaar geleden werd gevraagd voor een docusoap die helemaal om hem draaide en waarbij de hele familie op tv zou komen, vonden mijn man en ik dat we daar dan maar aan mee moesten doen. Mijn enige voorwaarde was dat er niets in scène werd gezet en ik mijn huis niet vol cameramensen wilde. Dat is gelukt.”

Sensatie

“Roy was al bekend in Tilburg en omstreken, maar werd als ‘Stylist van het Zuiden’ een bekende Nederlander. Dat was wennen. Je wordt altijd en overal aangesproken, ook als je daar niet zo’n zin in hebt. Als Roy een keer niet met iemand op de foto ging, stond dat meteen op Facebook. Ik hield de hele dag de sociale media in de gaten en als er iets vervelends over hem op stond, dan reageerde ik. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat je al die negativiteit beter van je af kunt laten glijden. Ertegen ingaan maakt de reacties alleen maar feller. De enige keer dat het me diep raakte, was toen werd gezegd dat zijn vijftien jaar oudere zus Rian de moeder van Roy zou zijn. Zelfs de huisarts die bij mijn bevalling was geweest, belde me op. Hij was in shock en had alle papieren over Roys geboorte opgezocht. Als ik ze nodig had, kon ik ze zo komen halen. Onvoorstelbaar dat iemand zo’n verhaal de wereld in brengt. Sensatie zoeken, dat is het.”

null Beeld

Twee kanten

“Je kind in de media is niet altijd leuk. Zeker voor Roy zelf niet. Toen de ­winkels van hem en Rian failliet ­gingen, werd dat overal breed uitgemeten. Roy had het daar moeilijk mee, die winkel was zijn droom. Hij is een tijdje wat minder in de publiciteit geweest, dat was eerlijk gezegd lekker rustig. Nu hij een beautycentrum heeft geopend, begint het weer. Dat heeft natuurlijk twee kanten, want publiciteit trekt ook klanten. Het is vervelend dat sommige media roepen dat Roy zelf ­operaties doet of spuiten in mensen zet. Dat is onzin. Hij wil mensen gewoon mooi maken, zoals hij altijd heeft gedaan. Laat de mensen maar kletsen, zeg ik vaak tegen hem. Doe gewoon je ding en trek je niets aan van wat anderen ­zeggen. Een beter advies kan ik hem geloof ik niet geven.”

  • M.m.v. Scotch & Soda (bloes), Summum (broek), PS Poelman (sneakers). Productie: Marije Ribbers. Haar en make-up: Astrid Timmer. Styling: Gwendolyn Nicole. Decor: Yolenth Hoogendoorn@Celeb Studio’s

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden